XS
SM
MD
LG

Kroz pakao do zlata: Mačar i Ždrale stopama svoga trenera

 

Lazar Ždrale

 

Džudisti Randorija iz Istočnog Sarajeva, Uroš Mačar i Lazar Ždrale okitili su se zlatnim medaljama na juče održanom Borsa openu u Mostaru.

Učenici svjetskog šampiona Nemanje Majdova su na ovom Evropskom kupu za pionire, koji je oborio evropski rekord učesnika, bili najbolji u kategorijama, s tim da je Uroš Mačar dodao i srebro u konkurenciji starijih pionira, izgubivši u finalu, iako je do tog finala pomeo svoju konkurenciju.

Uroš je u kategoriji do 38 kilograma do zlata stigao pobjedama nad Orlandom Bratičevićem iz Hrvatske, zatim Italijanom, Tomasom Mistrijem, Srbijancem Matijom Jeremićem, i na kraju u finalu Stevanom Sadikuom iz Crne Gore. U konkurenciji starijih pionira (u15) lako je prošao pored Srbina, Bjelorusa i Moldavca, a onda je finale radio protiv Moldavca. Imao je šansu i protiv njega, bacio ga je na wazzari no ostao u zahvatu i izgubio taj finalni meč.

Pakao od žrijeba imao je i Lazar Ždrale u kategoriji do 42 kilograma, koji je imao čak i jednu borbu više. Pred mladim džudistom iz Istočnog Sarajeva pao je prvo Rašo Tianov iz Bugarske, zatim Emirhan Akaj iz Turske, pa Daniels Strods iz Letonije, Ivak Šulc iz Holandije i u finalu Srbijanac Demir Hot.

Iako nije mogao da bude sa njima u Mostaru, a ekipu je predvodio glavni trener prvog tima i trener svjetskog šampiona, Ljubiša Majdov, njihov trener Nemanja Majdov nije krio oduševljenje ostvarenim rezultatom svojih pulena, i istakao je da je ponosan na svoje šampione koji su još jednom pokazali da se nalaze na pravom putu, onom šampionskom.

Osim njih dvojice, medalje za Džudo klub Randori su osvoji i Igor Bjelica, te najmlađa Lana Erić. Oboje su se okitili bronzanim medaljama.

 

Uroš Mačar