XS
SM
MD
LG
11.10.2017 Administrator DC

Bilećani dobijaju polumaraton

U Bileći će 5. novembra biti održan prvi polumaraton, kao i trka zadovoljstva na pet kilometara, a organizatori očekuju učesnike iz BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Hrvatske i drugih zemalja.

Organizatori polumaratonske trke istakli su da je do sada prijavljeno stotinjak učesnika, te naveli da se prijave mogu podnijeti i na dan trke. Dolazak je najavilo i nekoliko učesnika Olimpijskih igara u Riju, što će dosta značiti promociji trčanja, zdravog života i našeg grada.

Start i cilj polumaratonske trke od 21 kilometar biće kod Saborne crkve Svetog Save u samom centru grada, sa početkom u 11,00 časova. Trčaće se dva kruga od po 10,5 kilometara. Dio staze ide obalom najvećeg vještačkog jezera na Balkanu, a organizatori se nadaju da će ova manifestacija preći u tradicionalno okupljanje trkača širom regiona za kraj trkačke sezone.

Za najbolje trkače u muškoj i ženskoj kategoriji obezbjeđen je identičan fond nagrada:
Prvo mjesto: 600 km
Drugo mjesto: 400 km
Treće mjesto: 200 km
Četvrto mjesto: 100 km
Peto mjesto: 50 km
Pokrovitelj 1. Bilećkog međunarodnog polumaratona je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske. Organizator je opština Bileća, a suorganizator i nosilac tehničke podrške Zavičajni klub "Osvit" Bileća.

Bilećki polumaraton trčaće se pod sloganom "Dođite da trčimo, ne da bi pobijedili jedni druge, već da bi bili jedni s' drugima"

Više informacija možete dobiti preko fejsbuk stranice 1. Bilećki Polumaraton i telefonom pozivom na 065/ 714-086.


 

Bilećki polumaraton