XS
SM
MD
LG

Ne interesuje me klupa BiH

Radomir Antić će biti u krugu kandidata za novog selektora BiH, saznaje “EuroBlic”. Posle neuspeha u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo Mehmedu Baždareviću je istekao ugovor, koji neće biti produžen, tako da će u Fudbalskom savezu BiH biti formirana komisija za predlog kandidata za novog selektora. Želja određenog broja ljudi je dolazak iskusnog i uspešnog stratega, što Antić svakako jeste, ali sa druge strane postoji problem novca, jer je kasa FS BiH prazna.

Antić kaže da nije bilo kontakata sa ljudima iz FS BiH.

-Zaista me niko nije zvao, ne znam ništa od toga. Trenutno sam u Beogradu i spremam se za put u Madrid – rekao nam je juče Antić, te na pitanje da li je spreman da preuzme BiH ili neku drugu selekciju odgovorio:

-U ovom trenutku zaista ne razmišljam o preuzimanju bilo koje reprezentacije, pa tako ni BiH. Posvećen sam nekim drugim stvarima.

Uprkos Antićevom stavu njegovo ime će se gotovo sigurno naći među predloženim kandidatima. Među kandidati ma će biti Amar Osim, nekadašnji trener sarajevskog Željezničara, kao I bivši selector Blaž Slišković, sadašnji stra teg Zrinjskog. S obzirom na sastav FS BiH kao organizacije (gde se mora ispuniti kvota sva tri naroda) s pravom se postavlja pitanje da li će sledeći selektor biti Srbin (ili kandidat kojeg predloži Fudbalski savez Republike Srp ske), a Hrvati i Bošnjaci su do sada bili kormilari A tima. U decembru 2014. godine se činilo da će Milovan Rajevac biti prvi Srbin na čelu “zmajeva”, ali je u finalnom glasanju Izvršni odbor izabrao Baždarevića.

Sada je na potezu Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH koji bi već u toku naredne sedmice trebalo da razmatra izveštaj selektora Mehmeda Baždarevića kojem neće biti ponuđen novi ugovor. Popularni Meša je ekipu vodio u 25 mečeva, upisao 15 pobeda, četiri remija i šest poraza. U 18 kvalifikacionih utakmica ima 10 poebada, tri remija i pet poraza, a najbolniji neuspeh bio je onaj protiv Kipra u gostima, kada je BiH posle vođstva od 2:0 poražena sa 2:3.

 

Radomir Antić