XS
SM
MD
LG

Borče Sredojević naslednik Mehmeda Baždarevića?

Iako još zvanično nije napustio klupu Bosne i Hercegovine Mehmedu Baždareviću se već traži naslednik. U opticaju se našlo nekoliko imena. Najzvučnije je svakako Radomir Anatić, ali se on već izjasnio da ne želi selektorsku fotelju i da ima druge planove. To pojedinim medijima nije smetalo da ''opletu'' po Misteru i  da ga etiketiraju kao srpskog nacionalistu. 

Među mogućim kandidatima za Mešinog naslednika  našli su se Meho Kodro. Blaž Slišković, Robert Prosinečki, Faruk Hadžibegić, Sergej Batbarez, Igor Štimac...I pojedinci sa ovog spiska su se već oglasili i rekli šta misle o toj ideji.

Čini se da zadnjih dana ipak u fudbalskim bh krugovima i članovima Izvršnog odbora FS BiH jedan kandidat dobija najveće povjerenje. Radi se o Borčetu Sredojeviću.

Imao je iza sebe vrhunsku igračku karijeru, radio kao trener u nekoliko eminentnih klubova , a gotovo deceniju bio u stručnom štabu bh selekcije.  Radio je i sa Fuadom Muzurovićem i Safetom Sušićem.  Bio je njihov prvi pomoćnik, a sa Sušićem reprezentaciju odveo u Brazil.  Odlaskom Safeta Sušića i on je ostao bez angažmana u FS BiH.

Sada je čini se prava prilika, tako smatraju u FS BiH, da mu se da šansa da kao selektor predvodi Bosnu i Hercegovinu. Odlično zna stanje u bh fudbalu, poznaje  gotovo sve reprezentativce, ima uvid u njihov kvalitet, a imao je sjajnu saradnju sa rukovodstvom FS BiH.

Prema našim saznanjima iza Borčeta Sredojevića u punom kapacitetu će stati FS RS. To su nam potvrdili naši izvori u entitetskom savezu,ali i ljudi bliski rukovodstvu FS BiH.

Borče Sredojević / FOTO:Banjaluka.com