XS
SM
MD
LG

MOK pomaže bh sportiste

Na ceremoniji otvaranja Simpozija „Nove tehnologije u sportu 2017“ u prostoru Olimpijskog muzeja u Sarajevu, danas je potpisan ugovor o stipendiranju bosanskohercegovačkih sportsta, kandidata za učešće na olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.  

U ime stipendista MOK-a zahvalio je najbolji bh. sportista u prošloj godini atletičar Amel Tuka, koji je rekoa da će dobitnici nastojati da stipendije opravdaju svojim rezultatima.

- Pred nama je novi olimpijski ciklus u kojem ćemo svi pokušati da ostvarimo olimpijske norme, kako bismo ponosno predstavljali Bosnu i Hercegovinu na sljedećim olimpijskim igrama - kazao je Tuka. 

Pored njega stipendije olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta dobiće još 13 bh. sportista -  Mesud Pezer (atletika), Harun Sadiković (džudo), Meris Muhović (karate), Adem Fetahović (boks), Hamza Alić (atletika), Mihajlo Čeprkalo (plivanje), Larisa Cerić (džudo), Aleksandra Samardžić (džudo), Ivona Ćavar (karate), Tatjana Đekanović (streljaštvo), Emina Hadžiahmetović (stoni tenis), Lejla Tanović (biciklizam) i Amina Kajtaz (plivanje),piše FENA.ba

Anel Tuka / FOTO: FENA