XS
SM
MD
LG

Da li sa Baždarevićem idu i njegovi pomoćnici?

Sada je već izvjesno da izvještaj selektora „A“ reprezentacije BiH Mehmeda Baždarevića neće biti prihvaćen na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH u četvrtak, 19. oktobra čime će samo biti potvrđeno nagađanje fudbalske javnosti da ugovor sa ovim stručnjakom neće biti produžen (istekao mu poslije utakmice u Talinu).To znači da će Savez tražiti novog selektora, ali prije tog samog čina postavlja se pitanje: da li je jedini i isključivi krivac samo selektor Meša ili će sa njim „u aut“ i kompletan stručni štab koji je takođe dio neuspjeha prvo za EP  Francuskoj, a sada i SP u Rusiji.

Podsjetimo, pored Mehmeda Baždarevića u stručnom štabu su bili još pomoćni treneri Dragan Perić i Igor Janković, trener golmana Adnan Gušo, kondicioni trener Eldin Jelešković i sekretar Elmir Pilav, dok je Francuz Stefan Žili suspendovan zbog brutalnog napadana jednog grčkog fudbalera u Zenici.

Niko ne postavlja pitanje da li sa neuspješnim selektorom zajedno idu i prvi saradnici?!

Ako je suditi pologici stvari novi selektor bi trebalo da dobije novi stručni štab jer je i Baždarević kao nasljednik Safeta Sušića dobio većinu novih saradnika.

Baždarević i stručni štab