XS
SM
MD
LG

Kros učenika Broda

BROD – Đaci brodskih osnovnih i Srednje škole „Nikola Tesla“ u petak su trčali tradicionalni Đački kros. Bili su podeljeni u četiri kategorije, a prva tri mesta po kategorijama donela su im priznanja i pristojne novčane nagrade.

Kod osnovaca do 600 metara, za devojčice, treće mesto bila je Sandra Lazić, drugo Milica Radovanović, dok je prva prošla kroz cilj Andreja Jaćimović. Za naše čitaoce je istakla da je bilo naporno, ali da se trud isplatio.

„Ja sam učenik IX4 razreda. Takmičila sam se i prilično sam umorna. Bole noge, ali raduje pobeda. Trenirala sam čitavo leto, pa i ne čudi da sam bila najbrža. Iskreno rečeno, bilo je još učenica koje su dobro trčale, ali ja sam imala tu neophodnu snagu da budem najbrža“, rekla je Andreja Jaćimović.

Trčali ulicama grada

Kod osnovaca, treći na stazi od 800 metara bio je Vladimir Tešanović, drugi je Miroslav Vrač, dok je prvi prošao kroz cilj Dario Zečević.  Kod srednjoškolki treća na stazi dugoj 800 metara bila je Sandra Čalić, druga Ružica Dragoljević, dok je najbrža bila Marija Mitrović. Srednjoškolac Vedran Garić trčao je deonicu od 1.200 metara i zauzeo treće mesto, drugi je bio Željko Jovičić, a najbrži Miroslav Topić. Marija Mitrović kaže – svaki uspeh godi!

Idem u I4 razred Srednje škole ’Nikola Tesla’. Nisam se pripremala, sve je bilo sasvim slučajno. Ispalo je srećno. Sada me ovo baca u razmišljanje da se posvetim kraljici sportova. Ranije sam bavila se fudbalom, ali više ne“, rekla je Marija Mitrović.

Najboljim učesnicima Đačkog krosa pripala su priznanja i novčane nagrade. Za 3.mesto 50, za 2.poziciju 80 i za pobednike po kategorijama pristojnih 100 maraka. Sasvim dovoljno za učešće na ovoj tradicionalnoj manifestaciji i naredne godine.

Najbrži učenici u Brodu