XS
SM
MD
LG

Stiže MZT

 

Ovog vikenda na programu je četvrto kolo regionalne ABA lige. Poslednji duel ovog kola biće odigran u Laktašima, gdje će domaća Igokea dočekati Mzt iz Skoplja.

Igokea je ušla sjajno u novu sezonu. Nakon nesrećnog poraza u Ljubljani, Igokea je savladala dvije ekipe koje pretenduju na sam vrh, Budućnost i Cedevitu. Igokea ove sezone ima dosta veliku širinu u igri i dosta igrača daje bitan doprinos. Najveća zvijezda naravno je Rajt ali sjajno igraju i Milošević, Radivojević i Ljubičić a uvijek iskoči i još neki igrač koji odigra dobro neki meč. Ta širina je Igosima i donijela pobjede protiv velikih favorita kao što su Budućnost i Cedevita. Na krilima tih pobjeda, oni ovaj meč dočekuju u sjajnom raspoloženju. Ipak, trener Bajić čvrsto stoji na zemlji i svjestan je da je Mzt dobra ekipa.

„Nije realno da nas od četvrtka do nedelje , od autsajdera i ekipe koja se bori za opstanak svi počnu proglašavati za favorita za ulazak među četiri ekipe. Naša obaveza je da u svaki meč uđemo maksimalno i da damo sve od sebe i upravo tako ući ćemo i u utakmicu protiv MZT-a. Najbitnije je da dobre mečeve protiv Budućnosti i Cedevite ostavimo po strani jer se u utakmicama protiv ekipa koje su po kvalitetu približnije nama  pokazuje karakter. MZT je kvalitetna ekipa koja je pobijedila Partizan dobro otvorivši sezonu, međutim došli su im pomalo neočekivani porazi od FMP-a i Zadra tako da će oni sigurno pokušati da se iskupe za te poraze i protiv nas nadoknade manjak bodova. Imaju dosta iskusnih igrača, predvođenih plej mejkerom Garsijom, izvdvojio bih i Stojanovskog, tu je visoki Trajkovski koji dosta širi i nezgodan je u šutu za tri poena dok iskusni Lalić takođe može da zadaje probleme. Mislim da će u ovom meču odbrana biti ključ za pobjedu.“

Mzt ne može sigurno biti zadovoljan startom sezone jer su ostvarili samo jednu pobjedu. Dobili jesu Partizan ali ipak su mogli ostvariti bar još neki trijumf, budući da su igrali sa Zadrom i Fmp-om, ekipama koje su u njihovom rangu po jačini. Okupili su tim koji je kombinacija mladosti i iskustva i koji bi im trebao obezbijediti glavni cilj a to je opstanak. Ključnio dio ekipe čine iskusni Lalić, Trajkovski i Damjan Stojanovski a tu je i nekoliko zanimljivih stranaca, kao što su Jansen i Garsija. 

Igokea ako želi pobjedu moraće odigrati maksimalno ozbiljno u odbrani. Skok će morati iskontrolisati jer je Mzt neugodan na ofanzivnom skoku i tu su stvorili velike probleme Partizanu, u jedinoj svojoj pobjedi u sezoni. Takođe, tradicionalno su opasni u šutu za tri i tu će odbrana Igokee morati biti na jako dobrom inivou i neće smjeti da bude previše defanzivnih propusta. Sa druge strane, prednost Igokee je ta što Rajta Mzt braniti ne može. Svoju dozu od 20-25 poena će dati sigurno a to je ogromna prednost za domaće, kada znaju da imaju čovjeka sa sigurnim poenima u rukama. Naravno, prednost domaćih  je i što i Igokea ove sezone ima dosta veći šuterski potencijal pa za razliku od ranijih sezona, mogu bez problema i šuterski parirati Mzt-u.

Igokea je prošle sezone savladala Mzt oba puta. Taj niz pobjeda protiv Makedonaca sigurno žele nastaviti i dalje. Da li će im to poći za rukom ili će Mzt doći do brejka, saznaćemo u ponedeljak od 21h.

KK Igokea


22 .kolo ABA liga
Mornar 106 : 75 MZT Skopje Aerodrom
Cedevita 85 : 75 Partizan NIS
Budućnost VOLI 87 : 64 FMP
Union Olimpija 90 : 85 Zadar
Mega Bemax 99 : 87 Igokea
Crvena zvezda MTS 107 : 69 Cibona
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena zvezda MTS 22 19 3 41
2 Budućnost VOLI 22 17 5 39
3 Cedevita 22 17 5 39
4 Mornar 22 14 8 36
5 Partizan NIS 22 11 11 33
6 Zadar 22 10 12 32
7 Union Olimpija 22 10 12 32
8 FMP 22 9 13 31
9 Mega Bemax 22 8 14 30
10 Igokea 22 7 15 29
11 Cibona 22 7 15 29
12 MZT Skopje Aerodrom 22 3 19 25