XS
SM
MD
LG

Završen Memorijal ''Svetlana Ceca Komlenović'': Dominacija PD ''Sjemeć''

Proteklog vikenda na Sokocu je održan 6.Memorijal u planinarskoj orijentaciji „Svjelana Ceca Komlenović“ koji se organizuje u znak sećanja na izuzetnu, mladu sportistkinju ,skijašku reprezentativku  i planinarku koja je tragično nastradala u saobraćajnoj nesereći 2011 godine u svojoj 19. godini.

Uporedo sa memorijalom održano je i četvrto poslednje kolo lige RS u orjentiringu a titulom prvaka za 2017. godinu ponovo se okitila zlatom  ekipa PD Sjemeć iz Rogatice koja je podigla i pobjednički pehar a nastupili su u sastavu Davor Vukašinović,Milenko Cvijetić i Krsto Šljivić.

Drugo mesto pripalo je planinarima PD Stolac iz Višegrada dok su treću poziciju zauzeli članovi PD Glasinac sa Sokoca.

Na memorijalu se pojavilo sedam ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji pa su u kategoriji dama prvo mesto osvojile domaće takmičarke iz PD Glasinca ,druge su bile planinarke PD Sjemeć a bronzanom medaljom su se okitile članice PD Stolac Višegrad. Glavni kordinator takmičenja, član komisije za orjentaciju pri PS RS ,Željko Delić je istakao da je zadovoljan rezultatima koji su postignuti na zahtevnoj stazi.

 - Poslužilo nas je lepo vreme tako da su takmičari imali vrlo dobre uslove da pokažu svoje znanje i fizičku pripremljenost na ovom memorijalu a i takmičenju koje je direktno odlučivalo o prvaku RS.Staza duga 8500 metara za muške i 6000 metara za ženske ekipe bila je postavljena u prirodnom ambijentu  na obroncima Romanije i skoro sve ekipe su pronašle zadane kontrolne tačke kojih je bilo devet u muškoj i šest u ženskoj konkurenciji. Članovi PD Sjemeć su bili najubedljiviji i potpuno su  se zasluženo okitili novom  titulom. Raduju i dobri rezultati planinarki koje su pokazale da se  sekoro ravnopravno mogu nositi sa muškim ekipama a u toj kategoriji su Sokočanke bile najubedljivije.Ovim putem bi se zahvalili za doprinosu  organizaciji opštini Sokolac a posebno porodici Komlenović ,roditeljima ,braci i sestri pokojne Cece za uspešno provođenje šestog Memorijlala koji bi u budućnosti trebao biti još bolji i masovniji-zaključio je Delić

SLAVIŠA VUKAŠINOVIĆ