XS
SM
MD
LG

Džudo klub ''Randori'' najbolja inostrana ekipa u Beočinu

Džudo klub ''Randori'' ovoga vikenda je imao dupli program. Jedan dio ekipe otputovao je na izuzetno jak turnir u Beočin, dok je drugi dio ekipe nastupio na Memorijalnom turniru ''Rajko Kušić-Kuša'' na Palama.

Džudisti iz Istočnog Sarajeva su u Beočinu osvojili pet medalja, dva zlata i tri bronze, te su proglašeni za najbolju inostranu ekipu na takmičenju. Do zlatnih medalja su, sada već se može reći očekivano, stigli Uroš Mačar u kategoriji do 38 kilograma i Lazar Ždrale do 42 kilograma. Bronzane medalje su osvojili poletarka Lana Erić u konkurenciji djevojčica do 28 kilograma, te Filip Golijanin u kategoriji do 60 kilograma, odnosno stariji pionir Darko Topalović u kategoriji do 42 kilograma.

Vikend u Beočinu bio je potpuno ispunjen za Džudo klub ''Randori''. U nedelju je održan zajednički trening džudista iz Istočnog Sarajeva, Beočina, Bugarske i Grčke, a trening za sedamdesetak klinaca je vodio Stefan Majdov, najbolji sudija takmičenja u Beočinu.

Osim takmičarskog dijela, oni su imali i turistički dio u sklopu kojeg su posjetili manastir Beočin.

Što se tiče dijela ekipe koji se takmičio na Palama osvojene su dvije medalje. Obje su osvojili poletarci Marko Toskić (-28 kg), i Andrej Mijović (-46 kg), i obojica su se okitila bronzanim medaljama.