XS
SM
MD
LG

Prnjavorčanin prvi reket BiH do 16 godina

 

 

Prnjavorski teniser Dražen Petrović već odavno je skrenuo pažnju na sebe, pružajući dobre partije na prestižnim turnirima.

Sa konkurencijom u svom uzrastu dosta lako i uspješno se obračunava, a ono što krasi ovog 14-godišnjeg Prnjavorčanina jeste igranje turnira sa igračima koji imaju po 16 godina. Njega ne krasi samo igranje, nego i pobjeđivanje dvije godine starijih igrača. Zahvaljujući tome, prije nekoliko mjeseci, Petrović je izbio na prvo mjesto rang liste tenisera Bosne i Hercegovine, na istom mjestu nalazi se i danas, a izgledno je da će i godinu završiti kao prvi reket BiH do 16 godina, iako još nije napunio ni 15.

Petrović je unazad pet godina najbolji mladi teniser Republike Srpske i BiH u uzrastima do 10, 12,14 godina. Igrao je na nekoliko međunarodnih teniskih turnira, od kojih treba izdvojiti osvojeno drugo mjesto na turniru u Majamiju, koji spada u najprestižniji juniorski turnir, a kojeg organizuje Akademija čuvenog Nika Bolitijerija. U 2017. godini mladi prnjavorski teniser, postao je šampion BiH u dublu, i vicešampion u singlu na prvenstvu BiH za igrače do 16 godina. U finišu uspješne teniske sezone Petrović će pokušati još malo pomjeriti granicu i doći do novih uspjeha.

On se trenutno nalazi u turskoj Antaliji na međunarodnom turniru iz serije Tennis Europe , a prvi meč očekuje ga danas.

Prnjavor.info – Z. Ančić