XS
SM
MD
LG

Ljubišnja i Nipon uspješni u Višegradu

Dva karate kluba iz Foče- Ljubišnja i Nipon imali su zapažen nastup na Memorijalnom turniru „Vidoje Andrić“ u Višegradu.

Ljubišnja je osvojila četiri zlatne, jednu srebrnu i četiri bronzane medalje, a Nipon dvije zlatne, tri srebrne i pet bronzanih odličja.

Zlatom su se okitili Milica Rašević, Andrija Paprica, Stefan Pejović i Goran Kovačević iz Ljubišnje, te Andrea Radović i Valentina Vuković iz Nipona.

Srebro su osvojili Jovan Prodanović (Ljubišnja) i  Rastko Stanković, Ognjen Simović i Ana Vuković (Nipon), a bronzu Mile Matović, Janko Miletić, Milovan Kovač  i ekipa u sastavu Stefan Pejović, Miloš Rašević i Aleksa Tešović (Ljubišnja), te  Aleksandra Stanojević, Matej Vuković, Mihajlo Kostović, Nikola Burilo i djevojke ekipno Andrea Radović, Ana Vuković i Valentina Vuković (Nipon).

Prvo mjesto u generalnom plasmanu osvojila je ekipa Unije iz Tešnja, drugo je pripalo Igmanu iz Istočnog Sarajeva a treće Iskri iz Podgorice.

Na turniru je učestvovalo više od 400 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore.

Jelena Elez, član KK Nipon, osvojila je srebrnu medalju na međunarodnom turniru “Mađarska open” na kom je učestvovala kao član reprezentacije Srbije. Ona je do srebrne medalje došla pobjedama nad karatistkinjama Njemačke, Madjarske i Austrije, a u finalu je izgubila od takmičarke iz Italije.

Izvor: Radio Foča