XS
SM
MD
LG

Razija Mujanović kod gradonačelnika Brčkog

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić ugostio je u svom kabinetu Raziju Mujanović, proslavljenu košarkašicu koja je na inicijativu i prijedlog Košarkaškog saveza Brčko distrikta BiH primljena u Kuću slavnih Međunarodne košarkaške federacije /FIBA/.

Razija je ovom prilikom istakla da joj je zadovoljstvo što je danas gost gradonačelnika te što je gradska uprava prepoznala da je sport vrlo važan dio svih nas kao i da sportisti najbolje predstavljaju jedan grad i državu.

Govoreći o brojnim uspjesima kao najdraži Razija je izdvojila titulu prvaka Evrope koju je osvojila s klubom „Jedinstvo Aida“ iz Tuzle.

„Velika je čast što sam dio Kuće slavnih jer je to najveće priznanje za jednu košarkašicu. Kada sam tamo držala govor spomenula sam odakle sam, a spomenula sam i grad Brčko. S gradonačelnikom sam razgovarala o sportu i načinima da se sport više razvija“, rekla je Mujanović.

Gradonačelnik Siniša Milić rekao je da mu je čast što je imao priliku biti u društvu Razije Mujanović, proslavljene košarkašice BiH i bivše Jugoslavije.

„Razija se nalazi među 13 žena na svijetu koje su u Kući slavnih i to je ogroman uspjeh. Razgovarali smo kako unaprijediti sport i došli do zaključka da je upravo angažman bivših istaknutih sportista koji su ostvarili ogromne uspjehe način da i košarkaški sport na prostoru BiH, pa sport u cjelini, krene koracima naprijed“, zaključio je Milić.