XS
SM
MD
LG

Stanišić na Meltaleru brusi olimpijsku formu

Paljanski skijaš u kombinezonu Srbije, Strahinja Stanišić, otputovao je na glečer Meltaler, gdje će mjesec dana da traži olimpijsku formu za igre u Pjongčangu iduće godine.

Stanišić je zajedno sa svojim klubom otputovao 1. oktobra na glečer i tu će boraviti do 2. novembra. Kasnio je sa početkom priprema na snijegu, ali kaže da je zahvaljujući fenomenalnom vremenu i uslovima na Meltaleru uspio dosta toga da nadoknadi.

- Kasnim sa pripremama, i to u olimpijskoj sezoni. Ali, uslovi na glečeri su ovih dana fenomenalni, tako da sam uspio ovih dana da uđem u gotovo stopostotnu slalomsku formu. Dosta stvari u Savezu kasni, pa tako i nova oprema još uvijek nije stigla, ali uspjevam da se snađem nekako i dobro mi ide, rekao je za naš portal Strahinja Stanišić.

Glečeri su u ovom periodu prepuni skijaša, od onih iz vrha svjetskog kupa, tako i onih manje poznatih.

- Mnogo skijaša je ovdje trenutno. Zaista su odlični uslovi za rad. Svjetski kup kreće veoma brzo. Utrka u Zeldenu se približila i kompletna norveška selekcija je ovdje recimo, kao i Rus, Aleksandr Horošilov. Oni obavljaju završne pripreme pred start sezone, a meni ona mnogo kasnije kreće. Vjerovatno tek u decembru. Fokus sam stavio trenutno na slalom zajedno sa nekim skijašima iz Rusije i Švajcarske, a sada mi je došao i Marko Vukičević i zajedno treniramo.

Strahinja Stanišić i Marta Dinić

Imao je Strahinja odličnu uvertiru za glečer u Sarajevu. Odradio je "suve" pripreme sa Adnanom Maljevićem i što se tiče fizičke pripreme to je gotovo besprijekorno.

- Zajedno sa Adnanom Maljevićem Kinezom u Pro Fitu sam odradio veliki dio posla, i sam taj dio priprema pred skijanje mi je mnogo odgovarao. Čitav sistem treninga koje je Adnan spremio za mene je odličan, i što se tiče te strane treninga biću sjajno spreman za novu sezonu. 

Strahinja Stanišić se 2. novembra vraća u Pale. Boraviće tu 12 dana, i onda se ponovo vraća na Meltaler na završni dio priprema.