XS
SM
MD
LG

Džudisti Famosa na Svjetskom prvenstvu u Zagrebu

Vuk Elez i Nikola Mikavica iz Džudo kluba ''Famos'' biće dio reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu za juniore ovog vikenda u Zagrebu.

Elez će se takmičiti u svojoj kategoriji do 81 kilograma, dok Mikavica nastupa u kategoriji od 90 kilograma.

U prvom kolu kategorije do 81 kilograma Vuk Elez je slobodan, a voljom žrijeba on će u drugom kolu za protivnika imati boljeg iz duela Andriana Gandije iz Portorika i Arama Gregorijana iz Rusije. U tom gornjem dijelu linija A nalaze se još Mihael Aristos sa Kipra, Aleksandr Čerkai iz Ukrajine, te Antoni Kouros iz Australije. U donjoj liniji žrijeba nalazi se Kristijan Parlati iz Italije koji je nedavno u Mariboru postao evropski bronzani, ali i novopečeni prvak Japana u juniorskoj konkurenciji Hikaru Tomokiju.

Što se tiče Nikole Mikavice njemu je prva prepreka Murtazo Aminov iz Tadžikistana. Ukoliko njega prođe, a nadamo se da hoće, čeka ga bronzani sa prvenstva Japana, Goki Tađima, a onda dalje u donjoj liniji žrijeba nastupaju i Muhamadkarim Kuramov iz Uzbekistana, Imeda Gogoladze iz Gruzije, te Mikita Matlaševski iz Ukrajine. U gornjem dijelu ove linije je i sjajni NIjemac Eduard Tripel.