XS
SM
MD
LG

Rijeka bolja od Austrije

Francuz je u 85. minutu je nevjerovatno reagovao nakon akcije Džeka Vilšira i Tea Volkota i u padu šutnuo iznad glave, a lopta je završila ispod prečke gola Crvene zvezde

Dugo očekivani spektakl na stadionu „Rajko Mitić”, koji bolje znamo kao „Marakanu”, ukrasio je Olivije Žiru još jednim golom za TV špice.

Francuz, čiji je „škorpion” protiv Kristal Palasa ušao u najužu konkurenciju za gol godine u izboru Fife, u 85. minutu je nevjerovatno reagovao nakon akcije Džeka Vilšira i Tea Volkota i u padu šutnuo iznad glave, a lopta je završila ispod prečke.

Kombinovani tim Arsena Vengera je najbolju šansu do tada imao u 15. minutu, kada je Milan Borjan odlično odbranio šut Volkota.

Crvena zvezda je dva puta bila jako blizu - u 26. minutu je glavom Ričmond Boaće pogodio prečku, da bi u 31. Nemanja Radonjić dva puta šutnuo. Prvi put je udarac odlično zaustavio Petr Čeh, a drugi pokušaj su zaustavili defanzivci.

Zvezda je posljednjih deset minuta imala igrača manje, nakon isključenja Rodića.

To je treća pobjeda Arsenala, dok je Crvena zvezda doživjela prvi poraz, nakon pobjede i remija.

Sada dijeli 2. mjesto u grupi H sa BATE-om, koji je savladao Keln 1:0 golom Riosa u 55. minutu na asistenciju crnogorskog reprezentativca Mirka Ivanića.

Partizan je odnio bod iz Elbasana, protiv Skenderbega (0:0), u meču u kome su najbolje šanse imali gosti, u finišu - golman Šehi je zaustavio šuteve Sume i Tošića, dok je Miletić pogodio stativu.

"Crno-bijeli" imaju dva boda, a na ruku im ide rezultat duela Dinamo Kijev - Jang Bojs 2:2. 

Ukrajinci imaju sedam, a Jang Bojs tri boda. 

Rijeka je slavila u Beču, protiv Austrije 3:1 i osvojila prve bodove u grupi. Milan nije uspio da pobijedi AEK na "San Siru" (0:0), Vinćenco Montela je sve bliži otkazu.

Najubjedljiviju pobjedu u dosadašnjem dijelu takmičenja je upisao Real Sosijedad u Skoplju (6:0). Četiri puta je mrežu Vardara pogodio Vilijan Žoze.

U jednom od derbija večeri, Lacio je savladao Nicu u Francuskoj sa 3:1.

Mario Baloteli je donio prednost timu sa Azurne obale u 4. minutu, ali je svega 55 sekundi bilo 1:1 - Rimljani su krenuli sa centra, poslije duge lopte je Sergej Milinković-Savić spustio glavom, a Felipe Kaisedo iskoristio nevjerovatan nesporazum golmana Joana Kardinalea i štopera domaćih Dantea.

Tada je na scenu stupio popularni SMS - sjajni vezista, kojeg selektor Srbije Slavoljub Muslin iz neobjašnjivih razloga ne zove u nacionalni tim, dao je dva gola za trijumf.

Rezultati 3. kola

Grupa G

Lugano - Plzenj 3:2

Hapoel Ber Ševa - FCSB 1:2

Grupa H

Crvena zvezda - Arsenal 0:1

BATE - Keln 1:0

Grupa I

Konjaspor - Salcburg 0:2

Marsej - Gimaraeš 2:1

Grupa J

Ostersund - Atletik Bilbao 2:2

Zarja - Herta 2:1

Grupa K

Nica - Lacio 1:3

Zulte Varegem - Vitese 1:1

Grupa L

Zenit - Rozenborg 3:1

Vardar - Sosijedad 0:6

Grupa A

Astana - Makabi Tel Aviv 4:0

Viljareal - Sparta Prag 2:2

Grupa B

Skenderbeg - Partizan 0:0

Dinamo Kijev - Jang Bojs 2:2

Grupa C

Braga - Ludogorec 0:2

Hofenhajm - Bašakšehir 3:1

Grupa D

Milan - AEK 0:0

Austrija - Rijeka 1:3

Grupa E

Everton - Lion 1:2

Atalanta - Apolon 3:1

Grupa F

Šerif - Lokomotiva 1:1

Zlin - Kopenhagen 1:1

FOTO:B. Negovanović