XS
SM
MD
LG

Mačva sutra dočekuje Borac iz Čačka

Šabačka Mačva u okviru 14. kola Super lige Srbije, sutra na svom terenu dočekuje ekipu Borca iz Čačka. I ako su gosti trenutno na poslednjem mestu na tabeli sa sedam bodova, to ne umanjuje njihov kvalitet i težinu sutrašnjeg susreta, istakli su na redovnoj konferenciji za novinare Fudbalskog kluba „Mačva“ šef struke, Dragan Aničić i prvotimci Radoš Protić i Filip Arsenijević.

Stanje na tabeli ne odražava kvalitet ekipe, a Borac iz Čačka je primer za to, gde je ekipa promenjena bar 70 odsto u odnosu na sastav koji je bio na početku prvenstva, kaže šef struke crveno-crnih Dragan Aničić.

„ Dosta igrača im je stiglo pred kraj prelaznog roka, nisu imali pripreme svi zajedno i sada kada su uhvatili neki ritam, Surdulica, Rad i Bačka mogli su da osete jačinu te ekipe. Ja sam gledao utakmicu sa ekipom Bačke i po svim parametrima trebali su da izbore pobedu, ali nesrećno su izgubili utakmicu. Doveli su dosta iskusnih superligaških igrača, samo Otašević ima desetogodišnje iskustvo u superligaškom takmičenju, Knežević koji je veliki talenat zbog nekih drugih stvari do sada nije ostvario karijeru kakvu zaslužuje, Zoćević je izvanredan potencijal, tako da mi nismo u situaciji da možemo bilo kome da pretimo, ali sigurno da ćemo pokušati da iskoristimo domaći teren i izborimo pobedu“, naveo je Aničić i dodao da je prioritetni cilj opstanak u superligaškom takmičenju.

„Čoveka dve stvari ubijaju, ili prevelika ambicija ili nedostatak ambicije. Moramo da budemo realni, ja uvek imam ambiciju da može bolje i više, trenutno stanje je takvo kakvo je i mislim da moramo biti zadovoljni sa trenutnim stanjem na tabeli, jer je naš prioritetni cilj opstanak u ligi. Ova utakmica nam mnogo znači i daćemo zadnji atom snage da pobedimo“, rekao je Aničić.

Prvotimac Mačve, Radoš Protić kaže da imajući u vidu da su se ekipe u hodu sklapale, da pripremni period mnoge nisu zajedno prošle, stanje na tabeli ništa ne znači.

„Ekipa Borca sad polako sklapa kockice i sigurno ne dolazi sa belom zastavom u Šabac. Dosadašnje utakmice su pokazale da je prvenstvo nepredvidivo i da svako svakog može da pobedi. Borac ima dobrih pojedinaca, sa nekima sam igrao ranije. Izdvojio bih Dupovca koji je bio kapiten u Sarajevu kada smo osvajali titulu, tu je Knežević, Otašević... Što se nas tiče, radimo tokom cele nedelje na što boljoj pripremi utakmice, kako bi uz našu publiku uzeli sva tri boda. Pozivam publiku da dođu u što većem i da nam kao i svaki put pomognu u borbi za pobedu“ poručio je Protić.

Sutrašnju utakmicu ne dočekujemo opušteni, jer ne smatramo da nas čeka laka utakmica, kaže Filip Arsenijević.

„Znamo da su imali problem tokom priprema i početkom sezone, međutim kako su utakmice odigravane oni su podizali svoju formu i mislim da su u posednjih šest - sedam utakmica osvojili ovih sedam bodova, tako da znamo šta da očekujemo od njih. Što se nas tiče, potpuno smo svesni šta nam ova utakmica donosi. Ukoliko pobedimo imaćemo mir i mesto u sredini tabele. Uvidelimo smo greške koje smo pravili u utakmici sa Bačkom i ako ispravimo te nedostatke, verujem da pozitivan rezultata neće izostati. Ovom prilikom pozivam sve ljubitelje fudbala i naše navijače da nas podrže sa tribina, a mi ćemo se potruditi da im se pobedom odužimo“, rekao je Arsenijević.

Utakmica 14. kola Super lige Srbije, između FK „Mačva“ i FK „Borac“ iz Čačka igra se u subotu, 21. oktobra od 15 časova. Biletarnice sa radom počinju u 12 sati, dok se kapije stadiona Mačve otvaraju u 13 časova.

pr Ana Acan