XS
SM
MD
LG

Trener Rudara više ne računa na Dujkovića ?

Fudbaleri kakanjskog Rudara su u prošlom kolu pretrpjeli ubjedljiv poraz u Siminom Hanu od Sloge rezultatom 3:0, a nakon ovog susreta Kakanjci više ne računaju na iskusnog golmana Ratka Dujkovića, koji je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Naime, kako saznaje Sport1.ba Dujković je na poluvremenu u Siminom Hanu došao u sukob sa navijačima kakanjskog Rudara, ali iz tabora Rudara ističu da ovo nije prvi incident iskusnog golmana.

- Neupitne su igračke kvalitete Ratka Dujkovića, međutim nije opravdao epitet pojačanja kluba i naš rastanak je bio neminovan. Ratko je već ranije pravio probleme ekipi, a svađa sa navijačima za vrijeme utakmice sa Slogom je samo kulminacija svega toga i mi sigurno na njega nećemo računati u nastavku sezone, rekao je trener kakanjskog Rudara Boris Pavić.

Dujković ima važeći ugovor sa Rudarom do kraja sezone, pa ostaje pitanje kako će se zeleno-crni i Dujković rastati. U 10 susreta u ovoj sezoni Duković je primio 11 golova i sigurno je kako nije opravdao ulogu pojačanja Rudara koji je pred srat sezone najavljivao borbu za sami vrh. Dujkovića će u duelu sa Metallegheom zamjeniti dvadesettrogodišnji Ajdin Čelebić koji je već branio u jednom susretu u ovoj sezoni kada su zeleno-crni u četvrtom kolu na Piroti savladali Travnik rezultatom 2:0.

E.Škulj/Sport1.ba