XS
SM
MD
LG

Radnički igra derbi kola protiv Vojvodine
Tim koji je tradicionalno u vrhu domaćeg fudbala biće domaćin Radničkog u 14. kolu Super lige, a meč je na programu u petak, 20. oktobra od 18 sati, na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu. Na strani Vojvodine je tradicija i kontinuitet uspešnih sezona u prvenstvu, ali trener Nišlija Milan Đuričić smatra da je njegov tim ipak bolji.
Utakmicu će direktno prenosti prvi program kanala Arena sport; foto: Vanja Keser

U dva navrata je strateg tima sa „Čaira“ trenirao i Vojvodinu, pa tako odlično zna koliko je organizacija tamo dobra. On neće moći da računa na povređene Andreju Apostolovića, Nikolu Stankovića, Marka Golubovića, a i njegov imenjak Tomić se zbog povrede neće naći u prvih 11.

Veliki izazov za sve nas, ali ćemo naravno učiniti sve da postignemo što bolji i kvalitetniji rezultat. Ja mislim, posle ove dve nedelje rada da mi to možemo, da imamo ozbiljan igrački kadar i uz malo "fortune" možemo da tu energiju, koju su momci uložili na treningu, poentiramo. Kada bismo imali malo "fortune" u Novom Sadu, dobili bismo izuzetan vetar u leđa i išli u sasvim drugom pravcu – priča Đuričić.

On je veoma zadovoljan što se Slaviša Stojanović oporavio od povrede, pa će, kako kaže, u startnoj postavi zameniti njegovog prezimenjaka Sašu.

Donedavno je za ekipu iz Novog Sada nastupao i sadašnji prvotimac Nišlija Nikola Kovačević, koji je rekao da je veoma svestan kvaliteta svog bivšeg tima, ali da Radnički ide po pobedu.

Svi znamo šta je Vojvodina u srpskom fudbalu: ekipa, koja je svake godine među 3 najbolje u zemlji. Nema tu šta da se priča, mi smo dobro trenirali, dobro smo radili, vratila se ta neka atmosfera koju su imali tokom prvih 5, 6 kola. "Respektujemo" Vojvodinu, ali mi idemo na pobedu. Moramo da damo svoj maksimum, ako želimo u plej-of i u Evropu - jasan je Kovačević.

Kako je Vojvodina trenutno na 3. poziciji, sa 26 boda, a Radnički na 6. sa 4 boda manje, ovaj meč biće derbi kola Super lige i prenosiće ga uživo televizija Arena sport.