XS
SM
MD
LG

Srbija hoće Svilara

Srbija je uspešno prebrodila kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji, a stručni štab polako razmišlja o najvećoj svetskoj fudbalskoj smotri.

Fudbalski savez Srbije ovih dana bira bazu u kojoj će Srbija boraviti tokom Mundijala, dok selektor Slavoljub Muslin i saradnici misle o igračima koji će predstavljati “orlove” u Rusiji.

Član stručnog štaba Slavoljuba Muslina, Zoran Filipović, izjavio je portugalskim medijima da se ozbiljno razmišlja o Miletu Svilaru, koji je pre nekoliko dana debitovao u Ligi šampiona u meču protiv Mančester Junajteda i postao najmlađi golman u istoriji ovog takmičenja.

– Veoma smo zainteresovani za Svilara. Talentovan je golman i mislimo da bi bio značajan doprinos našem timu. Ako ovako nastavi u ekipi Benfike biće opcija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, izjavio je Filipović za “O jogo”.

Nekadašnji napadač Benfike bio je još konkretniji.

– Svilar je golman budućnosti, ali i sadašnjice. Mlad je, ali i Vitor Baija je ovako počeo. Znamo da nema vremena za gubljenje, već smo razgovarali sa Benfikom, a želimo da ubedimo i njega, dodao je Filipović.

Mile Svilar je prošao sve mlađe kategorije belgijske reprezentacije, ali je u poslednje vreme došlo do zahlađenja u odnosima sa ljudima koji vode fudbal u ovoj zemlji,piše Sportska centrala.

 

Zoran Filipovi sa saradnicima