XS
SM
MD
LG

Premijer liga BIH u futsalu: Tango i Leotar kod kuće; Nevesinjci i Brčaci u goste

Premijer liga BiH nastavlja se ovog vikenda utakmicama četvrtog kola.

Derbi, prema plasmanu na tabeli, igraju prvoplasirani MNK Centar i drugoplasirani KMF Nevesinje. Sarajlije u ovaj duel ulaze sa tri pobjede iz isto toliko mečeva, dok "Nevesinje" ima dvije pobjede na svom parketu. I jedni i drugi su silno motivisani za ovaj meč, te nema sumnje da nam to garantuje odličan futsal u dvorani Ramiz Salčin. Centar ima hroničnih problema sa povredama. Stalno glavni igrači vuku povrede, te to stvara glavobolju i pred ovaj susret, ali tako je bilo i pred ostala tri pa je višestruki šampion BiH slavio pobjede. Dodatni motiv će njima biti to što su prošle sezone poraženi u Nevesinju, u meču kojeg mnogi apostrofiraju kao onaj gdje je MNK Centar izgubio trku za titulu sa "Starim Gradom". Neće se ni Nevesinjci lako predati, poslije dvije uvodne pobjede na svom parketu i poraza kod Leotara, pokušaće oni da prirede iznenađenje i ponesu bodove iz Sarajeva, ali neće to biti nimalo lako.

Nije to jedini duel koji nas čeka u Sarajevu. U subotu će MNK Željezničar na Grbavici dočekati FC Mostar SG. Sarajlije nastavljaju sa teškim rasporedom na početku sezone. Nakon poraza od Centra u gradskom derbiju, te debakla u Nevesinju, gdje se niko neće naigrati, slijedi im duel sa aktuelnim šampionom. To aspolutno nije protivnik protiv kojeg bilo koja ekipa želi da se vadi, pa sigurno ni "plavima" ova utakmica nije došla baš u najbolje vrijeme. Pogotovo, jer Kenan Arnautović mora da odradi još jedan meč kazne zbog crvenog kartona, a ista nedaća je stigla i Semira Guša u duelu protiv Nevesinja pa i on ide na "hlađenje". Sa druge strane Mostar SG se vratio iz Evrope, teškom mukom savladao "Banoviće", i polako se vraća u premijerligaški ritam.

Par kilometara dalje KMF Tango u nedelju dočekuje MNK Brotnjo. Ljubitelji futsala iz Istočnog Sarajeva, Sarajeva i okoline definitivno će ovoga vikenda doći na svoje. KMF Tango je odigrao dvije sjajne gostujuće utakmice, ali na njihovu žalost u obje poražen, dok je znatno teže izašao na kraj protiv debitanta KMF Brčko zdravlje na svom parketu. U drugoj utakmici pred svojim navijačima dočekuju ekipu koja trenutno ima četiri boda. Remizirali su u Livnu, zatim doživjeli kanonadu u Tuzli, a onda u derbiju u velelepnom futsal ambijentu savladali MNK Zrinjski sa 5:3. I ovde nas čeka izuzetno zanimljiva utakmica u kojoj se obje ekipe nadaju da mogu stići do pobjede.

Ništa manje zanimljivo neće biti ni u Tuzli. Salines se sa dva sarajevska gostovanja vratio sa "krompirom" iako su naročito u meču protiv Centra odigrali dobro. Kod kuće su razbili MNK Brotnjo i pokazali da mogu i da znaju. Sada im dolazi MNK Zrinjski. Još jedan super težak rival, pretendent za visok plasman ove sezone, i ekipa koja je ostvarila dvije pobjede u tri kola. "Jarčevi" kao i u svakom meču idu na pobjedu, to i mogu dostići, ali protivnik im sigurno neće dozvoliti da tako lako stignu do trijumfa.

MNK Banovići u drugoj uzastopnoj utakmici igraju na svome parketu. Nakon što su juče u zaostalom meču drugog kola tijesno poraženi od aktuelnog šampiona sada im u goste dolazi MNK Seljak. Publika željna futsala i ovaj put će sigurno ispuniti Gradsku dvoranu u koju se u četvrtak slilo više od 600 ljudi. To je ono što je bilo potrebno bosanskohercegovačkom futsalu, i ulazak Banovića je sa te strane dobitak za bh. futsal. Da li će biti i u igračkom smislu vidjećemo. Ukoliko dožive i četvrti poraz ne piše im se dobro.

U Trebinju se igra futsal ponovo u nedeljnom popodnevnom terminu. Od 14,30 u Trebinje dolazi KMF Brčko zdravlje. Leotar je poražen u Sarajevu, a onda teško izvojevao pobjedu protiv Nevesinja, dok im je meč protiv Starog Grada odložen. Sada dočekuju Brčake, koji su prethodnog vikenda upisali prvi trijumf u Premijer ligi, i osokoljeni dolaze u grad Jovana Dučića. 

Raspored: 

Subota:

Tuzla: FC Salines - MNK Zrinjski (17,00)
Dvorana "Mejdan"
Sudije: Alem Bajrović i Almedin Berilo (oba Sarajevo)
Treći sudija: Amir Omerbašić (Sarajevo)
Delegat: Dragan Anđelić (Orašje)

Sarajevo: MNK Željezničar - FC Mostar SG (18,00)
Dvorana "Novo Sarajevo"
Sudije: Nermin Gabela (Goražde) i Edin Golać (Banovići)
Treći sudija: Adis Duraković (Bugojno)
Delegat: Damir Knežević (Livno)

Banovići: MNK Banovići - MNK Seljak (18,00)
Gradska dvorana
Sudije: Jasenko Pljevljak i Farik Kečo (oba Sarajevo)
Treći sudija: Goran Ilić (Doboj)
Delegat: Mensud Čaušević (Bosanska krupa)

Nedelja: 

Trebinje: KMF Leotar - KMF Brčko zdravlje (14,30)
Dvorana "Miloš Mrdić"
Sudije: Dalibor Mavrak i Emil Husković (oba Mostar)
Treći sudija: Armin Jelin (Mostar)
Delegat: Risto Ivanović (Istočno Sarajevo)

Istočno Sarajevo: KMF Tango - MNK Brotnjo (17,00)
Dvorana OŠ "Aleksa Šantić"
Sudije: Zoran Sofrenić i Danijel Mijatović (oba Bijeljina)
Treći sudija: Nemanja Vujadin (I.Sarajevo)
Delegat: Milenko Vićanović (Bijeljina)

Sarajevo: MNK Centar - KMF Nevesinje (18,00)
Dvorana "Ramiz Salčin"
Sudije: Željko Dragojević (Banja Luka) i Aleksandar Railić (Derventa)
Treći sudija: Tomislav Gračanin (Banja Luka)
Delegat: Dragan Čolić (Kupres)


Salines 4 : 4 Seljak
Brčko Zdravlje 2 : 5 Brotnjo
Mostar SG Staklorad 9 : 1 Zrinjski
Nevesinje 3 : 0 Tango
Centar 11 : 8 Banovići
Željezničar 2 : 6 Leotar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mostar SG Staklorad 22 19 2 1 59
2 Brotnjo 22 13 2 7 41
3 Centar 22 13 1 8 40
4 Zrinjski 22 12 2 8 38
5 Salines 22 9 5 8 32
6 Leotar 22 10 2 10 32
7 Seljak 22 9 4 9 31
8 Tango 22 10 1 11 31
9 Nevesinje 22 10 0 12 30
10 Željezničar 22 9 1 12 28
11 Brčko Zdravlje 22 4 2 16 14
12 Banovići 22 3 0 19 9