XS
SM
MD
LG

Varda prvenstvo Republike Srpske otvara protiv Rogatice

 

 

Košarkaši Varde svoju prvu utakmicu u novoj sezoni Prve lige Republike Srpske igraju protiv Rogatice na svome parketu. 

U razgovoru za naš portal trener Višegrađana, Ilija Vidaković, rekao je da je zadovoljan odrađenim pripremama. Ekipa se nije mnogo mijenjala, a nju su pojačali nešto iskusniji Goran Sudžum i Goran Bodiroga.

- Pripreme smo kompletne odradili u Višegradu. Krenuli smo na vrijeme. Dva mjeseca treniraju naši domaći igrači, a u hodu su nam se priključili Goran Sudžum i Goran Bodiroga. Zadovoljan sam pripremama. Zadovoljan sam kako su momci radili. Imali smo sitnijih povreda, prije svega mislim na Nemanju Stanimirovića koji vuče odavno povredu leđa. Sa njim radimo polako i balansiramo, jer je on jedini stariji igrač u ekipi. Bodiroga nam se kasnije priključio i polako ga uvodimo u sistem. Kako bude liga odmicala on će da se uklopi, rekao nam je Ilija Vidaković.

Prvu utakmicu Varda igra sutra protiv Rogatice.

- Mi smo već odigrali jednu utakmicu sa njima na turniru, i tu smo ih pobijedili. Ta utakmica na turniru nije neko mjerilo, jer ni oni nisu bili kompletni, niti su imali puno treninga. Sada su doveli još dva igrača, Gordića i Rističevića, tako da će imati veću širinu, a i dobiće na iskustvu sa njima dvojicom. Mi moramo prvo u ovoj utakmici da odigramo agresivno u odbrani, agresivno u napadu. Mislim da smo spremnija ekipa od njih, i da trebamo na suvu snagu, i na energiju da ih dobijemo. Treba da se oslonimo na agresivnost u odbrani, i tranziciju i kontranapade, i da je tu ključ ove utakmice.

Ciljevi Varde su opstanak u ligi i afirmacija mladih igrača.

- Poslije Rogatice idemo na Sokolac. Oni su zadržali kostur ekipe, pojačali se Pavlovićem, šuterom iz Slavije. Ekipa koja je prošle godine prvi dio odlično odigrala, bila prva, kasnije pali u drugom dijelu, ali ja mislim da će oni i ove godine da igraju plej of. Nama je cilj da afirmišemo mlade igrače, i da ove godine izborimo opstanak u Prvoj ligi, i da kasnije za godinu dana, kada budu iskusniji, probamo nešto više uraditi, ako mognemo to finansijski ispratiti.

Utakmica KK Varda - KK Rogatica igra se u subotu od 19,30 u dvorani u Višegradu.


7 .kolo Prva liga RS
Princip : Borac
Varda HE : Prijedor
Leotar : Student -Igokea
Bratunac : Rudar 2015
Rogatica : Sutjeska
Sokolac : Slavija 1996
Tabela
Poz Tim UT PB PR BOD
1 Borac 6 6 0 12
2 Leotar 6 6 0 12
3 Student -Igokea 6 5 1 11
4 Prijedor 6 3 3 9
5 Bratunac 6 3 3 9
6 Princip 6 3 3 9
7 Varda HE 6 3 3 9
8 Sokolac 6 3 3 9
9 Sutjeska 6 2 4 8
10 Slavija 1996 6 1 5 7
11 Rudar 2015 6 1 5 7
12 Rogatica 6 0 6 6