XS
SM
MD
LG

Sloga se budi (video)

Završen je još jedan sportski vikend za članove FK Sloga Doboj. Seniori su uspjeli da dođu do prve pobjede i zasluženo su savladali FK Podrinje iz Janje sa 2:0.

Ljepši početak utakmice nisu mogli ni da požele, igrao se 5.minut kada su Borislav Lukić i Željko Radovanović napravili pometnju po lijevoj strani, Radovanović odlično centrirao na drugu gdje je  Dejan Gavrić  uhvatio volej i savladao golmana Janje.

 https://www.facebook.com/592278240921735/videos/890197607796462/

Do kraja poluvremena viđeno je nekoliko prilika na obje strane koje su odbrane oba tima lagano rješavale.

Početak drugog poluvremena pripada gostima koji imaju više loptu u nogama ali bez konkretne ideje, pa su svi njihovi pokušaji završavali daleko od gola domaćih.

U 67.minutu dubinsku loptu je prihvatio Borislav  Lukić, odlično se oslobodio svoga pratioca koji je u padu prvo loptu zaustavio rukom, a odmah zatim  i skrenuo rukom. Glavni sudija je pustio igru na prvom kontaktu, ali je drugi okarakterisao kao namjeran i pokazao na kazneni udarac. Siguran izvođač sa bijele tačke je bio Borislav Lukić.

 https://www.facebook.com/592278240921735/videos/890332724449617/

Dok kraja utakmice nije bilo ve'ih uzbuđenja i domaća ekipa je zasluženo osvojila tri boda.

Juniori i kadeti su gostovali u Šamcu kod FK Borac i zabilježili polovičan uspjeh, juniori su izgubili rezultatom 3:1(Šiljić) a kadeti pobijedili sa 0:1(Kadrić).

Pioniri i predpioniri su igrali u Modriči protiv FK Modriča Alfa. Pioniri nisu bili na svom nivou i odigrali su neriješeno 0:0. Predpioniri su došli do tri nova boda i rezultatom 1:2(Simić, Tatić) pobijedili domaću Modriču. 

Prvenstvo I lige RS se nastavlja u subotu kada na „Luke“ dolazi FK „Napredak“ iz Šepka, pioniri i predpioniri dočekuju ekipu FK „Željezničar“ Sport-team iz Banja Luke a juniori i kadeti gostuju u Orašju.

Sloga / Podrinje