XS
SM
MD
LG

Sloga zaustavila Svatovac

Fudbaleri Sloge izborili su pobjedom od 2:0 na gostovanju kod Svatovca plasman u četvrtfinale Kupa BiH. Sloga je bila bolji tim od domaćina i osigurala je plasman dalje bez primljenog pogotka, ali je morala dobro da se potrudi da dođe do svog trijumfa.

Domaći tim je osokoljen bajkovitim plasmanom do osmine finala Kupa BiH bio jako opasan na početku susreta, ali kako je vrijeme odmicalo, kvalitetnija Sloga je preuzimala terensku inicijativu.

Igrala se 35. minuta kada je Musić promašio stopostotnu šansu za goste, ali revanširao mu se Halilagić samo dvije minute kasnije, kada nije uspio pogoditi mrežu Sloge. 

Sloga je povela u 42. minuti pogotkom Samira Efendića, a taj je rezultat ostao aktivan do poluvremena, pa je već tada bilo jasno da je gostujući tim bio blizu plasmana dalje.

Skoro početka drugog dijela, Sloga je bila kvalitetniji protivnik, ali prva šansa pripala je Svatovcu, čiji su ofanzivi još jednom bili neprecizni pred golom Sloge.

U 52. minuti, neopreznost odbrane domaćeg tima iskoristio je Joco Stokić koji je dobrim udarcem pogodio mrežu domaćina, a ako je ikakva dilema o plasmanu Sloge u četvrtfinale i postojala do tog momenta, tada je definitivno uklonjena. Do kraja susreta, nije bilo većih uzbuđenja, pa je plasman u svoje prvo četvrtfinale Kupa BiH u historiji ostvarila ekipa Sloge.

 

Svatovac - Sloga