XS
SM
MD
LG

Partizan potopljen na Banjici

Partizan je u prvom kolu Lige šampiona na Banjici poražen od mađarskog OŠC sa 11:7.

Rezultat, ipak, nije prava slika odnosa snaga, jer mladi sastav crno-belih nije bio daleko od iznenađenja.

OŠC je na početku opravdao ulogu favorita i brzo poveo sa 4:1, međutim Beograđani su se ubrzo vratili u meč i u drugoj i trećoj četvrtini bili u potpunosti ravnopravan protivnik daleko iskusnijoj i fizički jačoj ekipi. Nekoliko puta prišli su na gol zaostatka (3:4, 4:5, 6:7).

Vrlo dobro su crno-beli igrali u odbrani. Uz malo više sreće i uz koju grešku manje u napadu stigli bi do izjednačenja. Radanović je svojim trećim golom poslednji put crno-bele vratio na “-1” (7:8), 5.50 pre kraja. U preostalom toku utakmice OŠC je preuzeo kontrolu, i sa tri uzastopna gola obezbedio pobedu – 11:7.

Trener Stefan Ćirić nije bio nezadovoljan izdanjem svojih izabranika, ali i istakao da je rezultat mogao da bude i povoljniji:

– Malo je nedostajalo da uvedemo meč u neizvesnu završnicu, možda i da iznenadimo velikog favorita, ali u četvrtoj četvrtini nam je ponestalo snage. U poslednjoj deonici popustili smo i u do tada vrlo dobroj odbrani sa igračem manje. Bilo je grešakadi u našoj igri, ali presudilo je ipak to što su se igrači fizički istrošili pre same završnice.

Partizan – OŠC 7:11 (2:4,2:2,2:1,1:4)

Bazen Banjica. Gledalaca 300. Sudije: Kastanjola (Italija), Boudramis (Grčka). Igrač više: Partizan 10 (4), OŠC 11(5). Dva igrača više: Partizan 1 (1), OŠC 2 (0).

PARTIZAN: Rističević, Vučinić, F. Janković 1, Lukić, Lazić 2, Tomić, M. Janković, Andrejević, Manojlović, Radanović 3, Radonjić 1, Aksentijević, Belopavlović. Trener: Ćirić.
OŠC: Bistrisanji, Brguljan 1, Gor-Nađi, Ranđelović 1, Salamon 1, Kovač 2, Tot 1, Seman, Erdelji 4, Juhas 1, Bundšuh, Ubović, Barabas. Trener: Petik.

Aleksandar Radnović / FOTO:VSS