XS
SM
MD
LG

Rukometni savez BiH u kolapsu

Zaposleni u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine od danas iz finasijskih razloga više nisu u mogućnosti da dolaze na posao.

Navode da već sedamnaest mjeseci nisu dobili platu, a zbog neuplaćenih doprinosa nisu u mogućnosti da ovjere zdravstvene knjižice.

"Strpljivo smo čekali promjene koje su nam obećavali. Zbog odigravanja utakmica kvalifikacija za evropsko prvenstvo muške rukometne reprezentacije BiH uložili smo posljednje napore kako bi bile odigrane i organizovane, te kako RS BiH ne bi snosio posljedice od EHF-a", navodi se u saopštenju, koje potpisuju zaposleni u RS BiH Enid Tahirović, Bojan Jolić, Željna Delahmetović i Mirsada Đaltur.

Ističu da od novog rukovodstva RS BIH nisu naišli na razumijevanje i adekvatan pristup rješavanju nagomilanih problema.

"Od održane Skupštine RS BiH 10. juna do današnjeg dana, nakon nekoliko neuspjelih pokušaja s novim rukovodstvom RS BiH da na normalan i dostojanstven način riješimo probleme s kojima smo suočeni, iscrpili smo sve svoje materijalne, pa i zdravstvene mogućnosti da se nosimo sa problemima. Shodno navedenom, sa žaljenjem konstatujemo da nismo u mogućnosti finansirati svoj dolazak na posao", dodaje se u saopštenju.

Najavili su da će o svemu obavijestiti evropsku i svjetsku rukometnu organiciaju -  EHF i IHF,pišu Nezavisne novine.