XS
SM
MD
LG

Miki Maus Sloboda

Za Slavka Petrovića posao u Slobodi dobro je počeo. Tuzlaci su osvojili bod u Doboj-Kaknju protiv Mladosti (1:1), a potom su na Tušnju savladali Željezničar (1:0). Iako su navijači očekivali da se ekipa rezultatski diže, Sloboda je zabilježila četiri vezana poraza, a u naredna dva kola “Crveno-crni” će biti domaćini, gdje su pod imperativom bodova u susretu sa Krupom i Vitezom, s obzirom da je sada ugrožen i premijerligaški život. Sloboda u subotu na Tušnju dočekuje Krupu, a Slavko Petrović uoči ove utakmice ima brojne igračke probleme.

Nemamo drugo rješenja nego biti spremni za izazov. Imamo strahovito puno povrijeđenih igrača. Od Ćuluma, preko Ćuluma, Hairlahovića, Mehmedagića i Ordagića, koji je dobio velike batine u Bijeljini. Imamo šest igrača koji nisu u opticaju i koji vjerovatno neće biti u opticaju što nam je veliki problem”, zabrinuto je za “Sportske.ba” rekao Slavko Petrović, za kojeg Krupa nije bezazlen protivnik, što su uostalom do sada i pokazali na terenu.

“Krupa otkako je upala u Premijer ligu napravila je veliko iznenađenje i koja igra sa malim promjenama. Riječ je o uigranoj ekipi i nije iznenađujuće gdje se oni sada nalaze. Očekuje nas težak posao, ali ako budemo dali ono što smo uradili protiv Željezničara, imamo neke šanse”, umjereni je optimista Petrović.

Potom je Petrović pojasnio svoju izjavu nakon utakmice sa Radnikom, kada je rekao da je u utakmici ostao sa 15 Miki Maus igrača.

“To je drugačije prokomentarisano. Nisam ih tako nazvao, već je tako predstavljeno. Rekao sam da je poslije povrede Mehmedagića i Ćuluma, dva visoka igrača koja su mogli dobiti poneki skok, ostali smo sa Miki Mausima u ekipi. Tu sam mislio na visinu, ali je to drugačije protumačeno.”

Na pitanje gdje je ključni problem u Slobodi, nije želio precizirano odgovoriti:

“Ključne probleme nećemo reklamirati u javnosti. Imali smo razgovor sa Upravom, sportskim direktorom, igračima. Dovoljno nam je negativne energije koja se skuplja oko kluba. Mi naše probleme znamo i pokušat ćemo da ih anuliramo.”

Osvrnuo se još na Kup BiH, gdje Sloboda ima priliku uslovno rečeno protiv ekipa iz Prve lige doći do polufinala. Ipak, Petrović smatra kako su u Kupu BiH sada sve ekipe kvalitetne.

“Drugorazrednih ekipa među osam ekipa sigurno nema. Zbog čega bi Simin Han bio drugorazredna ekipa koja je izbacila prvaka države? Nikoga ne bih nazivao drugorazrednom ekipom, jer se nalaze među osam najboljih. Mi moramo pokušati na toj strani, doigravanje za Ligu za prvaka nam je misaona imenicama i moramo pokušati sve da prođemo to kolo Kupa i na proljeće će nam sigurno biti lakše”, zaključio je u razgovoru za portal “Sportske.ba” Slavko Petrović.

Slavko Petrović


Vitez 0 : 0 Radnik
Široki Brijeg 1 : 1 Krupa
Sarajevo 0 : 0 Sloboda
Borac 1 : 1 Zrinjski
Željezničar 3 : 1 Čelik
Mladost 1 : 1 GOŠK
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 22 16 2 4 50
2 Željezničar 22 16 2 4 50
3 Široki Brijeg 22 13 3 6 42
4 Sarajevo 22 12 4 6 40
5 Krupa 22 9 8 5 35
6 Radnik 22 9 5 8 32
7 Mladost 22 7 8 7 29
8 Borac 22 7 5 10 26
9 GOŠK 22 7 3 12 24
10 Sloboda 22 5 6 11 21
11 Čelik 22 4 1 17 13
12 Vitez 22 1 5 16 8