XS
SM
MD
LG

Trčimo Igmanom

Igman - Veliko polje, bio je centar svijeta davne 1984., bilo je to mjesto gdje se održavala Olimpijada, mjesto gdje su najbolji tadašnji biatlonci odmjera vali svoje kvalitete. Isto to mjesto, ista ta biatlon staza, opet je mjesto okupljanja sportista, sada samo najboljih rekreativaca i profi trkača iz Sarajeva i ostalih dijelova BiH.

U nedjelju, 12.11.2017., održava se šest kolio i prva otvorena trka Atletske rekreativne lige (ARL), na kojoj, pored članova ARL, mogu nastupati i rekrea tivci koji nisu članovi ARL i profesionalni trkači. Ideja za ovom utrkom nastala je iz želje rekreativaca da se disciplina 10 km izmjesti sa staze da ne bi kru žili 25 atletskih krugova, i tako smo izabrali Igman - Veliko polje.

Ova trka nije klasični kros, jer se trči po biatlon stazi koja je asfaltirana, ali na osnovu svih drugih parametara, može se smatrati krosom jer se trči u priro di gdje staza jednim dijelom prolazi kroz šumu, konfiguracija terena je raznolika i svi ostali dijelovi su idealni za klasičnu kros trku, osim tog dijela što ima mo više asfalta nego što bi trebalo biti.

Najveća čar i ljepota ove trke jeste prirodno okruženje, puno zelenila, sa čistim zrakom punim ozona, kojeg, u ovom periodu godine, u gradskim sredina ma nedostaje. Zahvaljujući ambijentu i čistoći zraka, stvaraju se idealni uvjeti za trčanje, te ukoliko nekim trkačima fali motiva da se uključe u ovu trku, motiv mogu naći u ovome što će ih ova trka izvesti na našu olimpijsku ljepoticu, van gradskog smoga.