XS
SM
MD
LG

Sok preokretom bolji od Krajinovića

Amerikanac, Džek Sok, slavio je u finalu Mastersa u Parizu protiv Filipa Krajinovića sa 2:1 (5:7, 6:4, 6:1) i tako je obezbjedio plasman na završni turnir u Londonu.

Filip je svoj turnir iz snova počeo pobjedom nad Pelomu kvalifikacijama, onda je bio bolji od srpskoj tenisera Lasla Đera. Glavni dio turnira otvara trijumfom nad Sugitom, zatim je savladao Kverija, pa Mahua, onda mu je Nadal predao zbog povrede, da bi u polufinalu bio bolji od Iznera. Na samom startu finala oba tenisera su bila sigurna na svoj servis, da bi kod rezultat 3:2 od 15:40, Krajinović izjednačio, stigao do brejk šanse, a Sok pravi duplo servis greškui rezultat je 4:2. Ipak Amerikanac odmah uzvraća ribrejkom. Mučio se Filip malo na svoje servis gemove u nastavku, ali upravo srpski teniser pravi brejk kod rezultata 6:5 i osvaja set.

Džek Sok odlično otvara drugi set, pravi dva rana brejka i vodi sa 1:4. Krajinović je uspio vratiti jedan, ali ne i drugi brejk, te je Amerikanac osvojio ovaj dio igre sa 4:6. Slično nešto se dešavalo i u trećem setu, Srbin se mučio sa bekendom, a Sok je pogađao neke nevjerovatne udarce i tako je došao do prvog brejka. Ponovo je Džek prijetio u petom gemu, Filip je odbranio dvije brejk lopte, ali nakon propuštenih gem šansi, dolazi nova brejk i rezultat je 1:4, a i osvaja i naredna dva gema za pobjedu i titulu u „Bersiju“.