XS
SM
MD
LG

Jedinstvo obeležilo Leskovac

Na 12. Međunarodnom rukometnom turniru u Leskovcu „Meteor 2017“, održanom ovog vikenda,  ekipa RK Jedinstvo 2015 iz Brčkog učestvovala je u dvije konkurencije sa selekcijama 2002. i 2004. godište. Nakon trodnevnog takmičenja generacija 2004. godište zauzela je treće mjesto sa tri pobjede i dva poraza u konkurenciji 6 ekipa iz 4 države. U Brčko je stiglo i individualno priznanje za Najboljeg golmana turnira koje je ponio Njegoš Lukić.

Najbolji golman :Njegoš Lukić

Generacija 2002. godište je u konkurenciji 8 ekipa iz 5 država zauzela drugo mjesto i u Brčko se vratila sa srebrenom medaljom. U finalu bolja je bila ekipa domaćina. Prije finala ekipa iz Brčkog je nanizala četiri sigurne pobjede nad veoma kvalitetnim ekipama iz Srbije, Makedonije i Grčke. Titulu Najboljeg strijelca turnira osvojio je Aleksa Milanković, kapiten Jedinstva 2015.

Najbolji strijelac: Aleksa Milenković

Nastup ekipe iz Brčkog koja je na ovom prestižnom turniru bila jedini predstavnik iz Bosne i Hercegovine prošao je veoma zapaženo kako po kvalitetu prikazane igre tako i po ponašanju na terenu i van njega. Zahvaljujući tome ekipa RK Jedinstvo 2015 je dobila zvanične pozive za učešće na četiri međunarodna turnira u Makedoniji i Grčkoj. Inače turnir u Leskovcu spada među najkvalitetnije turnire za mlađe kategorije na prostorima Balkana i osim kvalitetnog rukometa odlikuje ga odlična organizacija i velika gostoljubivost čitave ekipe koja ga organizuje na čelu sa velikim rukometnim radnikom i entuzijastom Draganom Mitrovićem - Monjom. Piše:

RK Jedinstvo