XS
SM
MD
LG

Sudija igraču spasio život

Sudija Bruni Marić i napadač Cibalije Zvonimir Filipović još dugo će pamtiti 7. novembar 2017. godine. Cibalija i Istra sastale su se u Vinkovcima u meču četvrtfinala Kupa Hrvatske. Pri rezultatu 0:0, Filipović je naleteo na igrača Istre Ivana Miličevića, nakon čega je ostao da leži na travi, pošto ga je protivnički fudbaler ramenom udario u glavu.

Nastala je panika pošto je Filipović bio bez svesti, a najprisebniji je bio glavni sudija meča, Bruno Marić, koji je 21-godišnjem fudbaleru izvadio jezik i sprečio gušenje.

– Srećom, bio sam blizu, na metar od igrača koji se srušio. Dobio je jak udarac u glavu. Odmah sam video da se guši. Ostao sam miran, prošao sam obuku na seminaru, sudim ceo život i znam šta moram da uradim u toj situaciji. Iščupao sam mu jezik. Skoro da mi je odgrizao prst, ali uspeo sam. Ne mogu vam opisati kako sam se osećao kad je taj mladi momak otvorio oči. Nema tih reči. Igrač Istre došao je do mene i svi smo se zagrlili. Filipović mi je zahvalio što sam mu spasio život. Fudbal ponekad piše priče koje su puno važnije od igre i rezultata, rekao je Marić.

Interesantno je da je Filipović želeo da nastavi da igra kada je došao sebi,piše hotsport.rs

– Nisam mogao da verujem, bio sam protiv toga. Na kraju, ipak je otišao na kontrolu, vrtelo mu se u glavi. Nadam se da će sve biti u redu, zaključio je ovaj arbitar.

Sudija Bruno Marić i povređeni igrač