XS
SM
MD
LG

Milićani uspjšeni u Brčkom

Lavovi - Boksit, kadeti

U zaostalim utakmicama 3. kola koje su trebale biti odigrane 28.10.2017, pionirska i kadetska ekipa Boksita iz Milica su veceras bile uspjesnije od svojih rivala iz KK Lavovi iz Brckog.

Pioniri su igrali veoma uzbudljivu utakmicu. Dječaci iz Milića suvodili u toku cijele utakmice ali je domaćin, odli čnom igrom prije svih Adnana Karamujića, uspjevao da drži priključak. U posljednji minut utakmice Lavovi su ušli sa zaostatkom od jednog poena ali sugosti na kraju ipak slavili sa tri poena razlike 47:50.

Kao glavna karakterisitka ove utakmice, pored ogromnog zalaganja svih igrača oba tima, je i veliki broj promašenih slobodnih bacanja. Iako u ima dosta prostora za napredak u svim segmentima igre i u svim ekipama PKO Bijeljina, sve ljubitelje košarke može da raduje veliko i brzo povećanje kvaliteta košarke u pionirskom uzrastu, što je i ova
utakmica pokazala.

Nakon pionira utakmicu su odigrali i kadeti. Nešto manje zanimljiva utakmicu koju su Milićani drzali pod kontrolom cijelim tokom. Najuzbidljiviji dio igre je bio počatek posljednje četvrtine kada su se domaćini, sa nekoliko trojki, rezultatski približili ali su gosti iz Milića iali spreman odgovor i na ovu igru Lavova pa se može reći da je konacnih 15 razlike (64:79) realan odnos snaga u ovomtrenutku.

Takmičenje se nastavlja utakmicama 5. kola koje su zakazane za sljedećivikend.

Rezultate svih odigranih utakmica u Ligi Mladih PKO Bijeljina i tabele u svim kategorijama možete naći na http://pkobn.leaguerepublic.com  Piše: Igor Jovanović

 

Lavovi - Boksit, pioniri