XS
SM
MD
LG
08.11.2017 Administrator DC

Hrabro na Krupu

U sezoni kada slavi 90. rođendan Fudbalski klub Rudar Prijrdor pokušava da se titulom u Republici Srpskoj vrati u Premijer ligu BiH, ali isto tako pokša da  Kupu BiH dođe što dalje i po mogućnosti ponovi rezultat generalcije iz 1989. godine koja je igrala polufinale tadašnjeg Kupa Jugoslavije.

Na putu do polufinala Prijedorčanima će stajati premijerligaš Krupa koju su pre dve godine u finalu Kupa Republike Srpske pobedili u oba susreta, 2:1 u Prijedoru i 2:0  Krupi na Vrbasu. U Gradu na Sani su svesni da je protivnik favorit, ali...

-Prezadovoljni smo što smo u četvrtfinalu Kupa BiH izvukli Krupu, prvenstveno zbog blizine, ne moramo da putujemo daleko. Pred nama su dve lepe utakmice sa timom iz vrha Premijer lige BiH da vidimo gde smo mi u ovom trenutku u odnosu na elitu fudbala BiH. Želimo da vidimo da li smo na pravom putu jer želimo da se vratimo u najviši rang takmičenja – istakao je Zlatko Jelisavac, trener Rudar Prijedora.

Strateg Prijedorčana priželjkuje potencijalno iznenađenje u Kupu kao ono u osmini finala istog takmičenja kadaje eliminisan premijerligaš zenički Čelik.

-Kup takmičenja uvek imaju posebnu draž i nose faktor iznenađenja, mi smo zadovoljni žrebom i nadamo se dobrim mečevima i da može mo da iznenadimo favorizovanog protivnika. Nepoznanica nema jer odlično poznajemo ekipu iz Krupe na Vrbasu. Najjači četvrtfinalni par je Široki Brijeg – Željezničar, onaj ko prođe ima pretendenta manje za najviši plasman. Sloboda i Sloga će zbog komšijskih odnosa takođe doneti određenu dozu rivaliteta, a meč između Olimpika i Zvijezde-09, inače ekipa iz vrha Prve lige Federacije BiH i Prve lige Republike Srpske, će im poslužiti da vide gde su u odnosu jedni na druge – jasan je Jelisavac.

Prva utakmica četvrtfinala igra se u Prijedoru 22. novembra, dok je revanš sedam dana kasnije na stadionu u Krupi na Vrbasu.

Rudar Prijedor