XS
SM
MD
LG

Sestre Trebjese

Rukometni klub Trebjesa NOA iz Nikšića, možda bi trebala da se nalazi u onoj Riplijevoj rubrici „Verovali ili ne“,ali ne na sportskim stranama. U ovom klubu,a formiran je pre četiri godine , u njemu igraju -24 sestre!!! Da dobro ste čuli, gotovo kompletan igrački kadar sastavljen je od sestara!!! Ima u timu bliznakinja, sestara od strica, ujaka.... Trener, osnivač i predsednik kluba Miloš Perović nam kaže:

-U klubu se nalaze: sestre Lalatović, sestre Milović, sestre Gezović, sestre Magovčević, sestre Bajić, sestre Đikanović ,sestre Kokotović, sestre Popović, sestre Radulović i sestre Karadžić. Jezikom brojki, ukupno 16 sestara, među kojima i dvije bliznakinje ili skoro kompletan tim.

Ako se pogledaju i mlađe kategorije, onda se stiže do te brojke od 24 sestre. Po tome je ovaj klub jedinstven, ne samo u rukometnom sportu. Sestre i Trebjesa se prate, praktično, od osnivanja.-U klubu su, od samog osnivanja, sestre Lalatović – Irina i Nađa. Obje igraju na krilnim pozicijama. Nešto kasnije, u klub su došle sestre Bajić – Ivana i Biljana ,bliznakinje, za njima sestre Magovčevic – Milica i Mina koje igraju na bekovskim i krilnim pozicijama, pa sestre Gezović – Marijana i Anđela, jedna golman, druga srednji bek, sestre Milović – Tatjana i Tamara, bek i pivot, sestre Đikanović – Sanja i Tijana, bek i krilo, sestre Kokotović – Anđela i Anastasija, obje na krilnim pozicijama, Mina i Maša, sestre Popović, Andrea i Tanja Karadžić, te Ana i Aleksandra Radulović, Tamara i Aleksandra Adžiž, kaže nam Perović.

Trebjesa je trenutno trećeplasirana ekipa u šampionatu Crne Gore. Prosek starosti ekipe je 16.5 godina. Ispred njih su Budućnost i gradski rival Lelave.

Zadovoljan sam kako ekipa igra. Mi smo za četiri godine stigli do Prve lige. Imamo mnogo rekorda postignutih prošle godine. Najmlađa smo ekipa, dali smo najviše golova na gostovanjima,nismo izgubili kod kuće...Imamo čime da se ponosimo i želimo da nastavimo sa uspesima, kaže nam Perović, inače svojevremeno kondicioni trener podgoričke Budućnosti, član stručnog štaba reprezentacije Crne Gore, kada je selektor bio Ljubo Obradović. Mladi stručnjak potpuno predat rukometu,a rekli smo da je u Trebjesi i trener i predsjednik kluba. Treba li reći i - osnivač ovog uzornog sestrinskog kolektiva!!!

 

ŽRK Trebjesa NOA Nikšić