XS
SM
MD
LG

Aleksandra Samardžić: Najuspješnija sezona u karijeri

Novom bronzom sa velikih takmičenja bosanskohercegovačka džudistkinja, Aleksandra Samardžić, nastavila je niz sjajnih rezultata u ovoj sezoni.

Aleksandra Samardžić je u kategoriji od 70 kilograma osvojila bronzanu medalju, te je time nastavila niz koji je započela u septembru osvajanjem evropske juniorske bronze u Mariboru, a zatim i u oktobru osvajanjem svjetskog juniorskog srebra u Zagrebu.

- Ne mogu reći da sam potpuno zadovoljna bronzom u Podgorici. Htjela sam zlato, ali eto ovaj put nisam uspjela u tome. Bilo mi je malo teško naći motivaciju za ovo takmičenje i psihički i fizički se spremiti za još jedno takmičenje nakon jako duge i zahtjevne sezone. Ali, na kraju, drago mi je da sam kroz repesaž uspjela doći do još jedne evropske bronze, rekla je za naš portal Aleksandra Samardžić.

Ona ove sezone niže sjajne rezultate. Bila je trećeplasirana na Grand slamu u Bakuu, peta u Ekaterinburgu, a pored navedana tri plasmana na evropskim i svjetskim prvenstvima osvojila je i Evropski kup u mađarskom Paksu, univerzitetsko prvenstvo u Coimbri, Balkansko prvenstvo u Pazardžiku, te Evropski kup u Sarajevu.

- Jako uspješna sezona za mene. Vjerovatno najuspješnija u karijeri. Ponosna sam na sve rezultate, a posebno na svjetsko juniorsko srebro. Do kraja godine imam još Golden ligu u kojoj ću nastupati za novosadsku Slaviju, i onda vjerovatno Masters u St.Petersburgu na koji ide šesnaest najbolje rangiranih djevojaka iz svake kategorije, a ja sam trenutno jedanaesta i mislim da ću se kvalifikovati za isti. Nakon toga slijedi malo odmora, i onda jake pripreme za narednu sezonu.

Aleksandra Samardžić je do bronzane medalje u Podgorici stigla poslije poraza u prvom kolu od Hilde Jager iz Holandije, te pobjeda u repesažu nad Renatom Lorinc iz Mađarske, i Nataschom Ausma iz Holandije.