XS
SM
MD
LG

Velež hoće u polufinale

U četvrtfinalu Fudbalskog kupa Republike Srpske Velež sutra  u Nevesinju dočekuje Radnik iz Bijeljine. Susret na Gradskom stadionu počinje u 13:30 časova.

Gosti su apsolutni favoriti u ovoj utakmici, ali Nevesinjci najavljuju da će ostaviti srce na terenu. Pokušaće da borbenošću iznenade premijerligaša i aktuelnog osvajača Kupa RS. Velež je u posljednje tri prvenstvene utakmice zabilježio pobjede i to daje nadu izabranicima Mijata Mišeljića da dobru formu mogu prenijeti i na kup takmičenje. Ako bi kojim slučajem izbacio Radnika nevesinjski klub bi ostvario istorijski uspjeh pošto je do sada dva puta zaustavljan u četvrtfinalu. Upravo je klub iz Bijeljine prije deset godina  bio prepreka Veležu na putu do polufinala.

Drugi put, 2005. godine, Slavija je kao premijerligaš  teškom mukom savladala Nevesinjce. Domaći kažu „treća sreća“, pa neka im se sutra i osmjehne. U ovoj fazi takmičenja igra se samo jedna utakmica, a u slučaju neriješenog rezultata odmah bi se izvodili penali.

Najveći uspjeh Veleža u kup takmičenju ostvaren je  prije tri decenije. U tadašnjem Kupu Maršala Tita Nevesinjci su redom izbacivali Mladost (Gacko), Igman (Konjic), Borac (Čapljinu), Turbinu (Jablanica), Leotar i Jedinstvo (Brčko). U utakmici za plasman  među 32 ekipe u Jugoslaviji poraženi su od Gubera iz Srebrenice. Te godine kup je osvojila Crvena Zvezda.

 Finale Područnog saveza Mostar Velež je igrao sa drugoligašem Leotarom. Susret na Gradskom stadionu privukao je veliku pažnju gledalaca, ai na terenu je bilo uzbudljivo. Nakon preokreta slavili su domaći, a Vidak Bejatović je proglašen za najboljeg igrača utakmice.

VELEŽ – LEOTAR  2:1 (1:1)

Gradski stadion u Nevesinju. Gledalaca: 1.500. Sudija: Fazlagić (Čapljina). Strijelci: 0:1 Lučić u 20, 1:1 V. Bejatović u 30, 2:1 Rojević u 60. minutu

VELEŽ: Grizović, B.Bejatović, D.Ratković, M. Ratković, Žerajić, Vujinović, Rojević (Mirić), V. Bejatović, Stojić, Goluža (Pikula), Mišeljić

LEOTAR: Klimović, Kurtović, Čolak, Spajić, Begović (Šarović), Koprivica, Lučić, Radović, Bujak, Gaćinović, Gudelj (Škrba).

Velez 1987

Po prikazanoj igri i prilikama protiv Slavije 2005. godine Velež je zaslužio polufinale. Međutim, nije imao sreće.

VELEŽ – SLAVIJA 0:1

Gradski stadion u Nevesinju. Gledalaca: 300. Sudija: Bogdan Krnojevac (Foča). Strijelac: Muminović u 4. minutu

VELEŽ: Radan, Đurica (Vučetić), Rašović, Brenjo, Petković, Bejatović, Vasiljević, Kovačević, Kostić, Šiljegović (Milošević), Prodanović (Grubačić).

SLAVIJA: Marić, Bjelica, Papaz, Regoje, Simić, Radovanović (Šešlija), Kokot, Stjepanović, Virković (Radonja), Muminović,

Velež Nevesinje