XS
SM
MD
LG

Svjetsko prvenstvo u ribolovu definitivno u Istočnom Sarajevu

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković izrazio je danas zadovoljstvo što ima priliku da najavi da će Svjetsko prvenstvo u ribolovu biti održano u Istočnom Sarajevu.

„Zadovoljstvo mi je da, u ime Grada Istočno Sarajevo, najavim održavanje Svjetskog prvenstva u ribolovu na rijeci Željeznici. Grad Istočno Sarajevo je jedan od finansijera i institucija koja će pomoći u održavanju ovog Svjetskog prvenstva“, rekao je Vuković.

„To je za nas interesantno. Svjetsko prvenstvo u ribolovu, s obzirom na to da će učestvovati 20-ak reprezentacija, može doprinijeti promociji Istočnog Sarajeva, posebno opština Istočna Ilidža i Trnovo, kroz koje protiče rijeka Željeznica“, dodao je Vuković.

„Zahvalan sam Ribolovačkom savezu BiH, a drago mi je da postoji podrška i od entitetskih ribolovačkih saveza. U realizaciji ovog projekta pomoći će i opštine Istočna Ilidža i Trnovo, a posebnu zahvalnost dugujemo srpskom članu Predsjedništva BiH, g. Mladenu Ivaniću, koji je generalni pokrovitelj organizacije ovog prvenstva, istakao je Vuković.

Predsjednik Sportsko-ribolovnog saveza BiH Đorđe Klepić rekao je da su pripreme već počele, izvršene su pripreme i na samim stazama, a rijeka Željeznica je, zbog svoje širine i pristupačnosti, idealna za ovu novu sportsku disciplinu.

Klepić je istakao da Sportsko-ribolovni savez BiH već ima iskustva u organizaciji svjetskih takmičenja, te da ne sumnja da će ovo prvenstvo proteći u najboljem redu.

Prema njegovim riječima, u decembru bi trebalo da budu poznati svi detalji oko organizacije; gdje će biti održane ceremonije otvaranja i zatvaranja, te koji smještajni kapaciteti će biti stavljeni u funkciju.

Predsjednik Federalnog ribolovnog saveza i predsjednik Izvršnog komiteta prvenstva Zijad Sinanović izjavio je da je ovo nova disciplina u sportskom ribolovu, a riječ je o lovu riba grabljivica sa obale.

„Počeli smo sa malim zakašnjenjem, jer u početku nismo znali na kojoj stazi će biti održano prvenstvo, da li će se održati u Federaciji BiH ili Republici Srpskoj. To je sada riješeno i mislim da je rijeka Željeznica pravi izbor“, rekao je Sinanović.

Podršku organizaciji Svjetskog prvenstva u ribolovu pružili su, u ime opština, načelnik Trnova Dragomir Gagović i šef kabineta načelnika Istočne Ilidže Darko Berjan.

Svjetsko prvenstvo u ribolovu, u kategoriji SPIN (lov predatora sa obale), biće održano u Istočnom Sarajevu od 16. do 20. maja 2018. godine. Takmičenje će biti održano na rijeci Željeznici u mjestu Kijevo.

Domaćin prvenstva je Sportsko-ribolovni savez BiH, a suorganizator SRD Željeznica Istočno Sarajevo.