XS
SM
MD
LG

Vinko cilja prvo mesto

Mlada (U-21) reprezentacija Bosne i Hercegovine zabeležila je treću pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, izabranici selektora Vinka Marinovića su na veličanstven način pobedili Vels u Bangoru sa ubedljivih 4:0 i trenutno su drugi na tabeli Grupe 8. Trijumf na Ostrvu vratio je “Zmajiće” u trku za prvu poziciju ili eventualno baraž, pa će susrete u 2018. godini reprezentativci BiH dočekati sa mnogo više optimizma.

Dvostruki strelac u Bangoru bio je Amer Gojak koji je trasirao put “Zmajićima” ka pobedi i kuca na vrata “A” reprezentacije BiH. Posle utakmice je istakao:

-Drago mi je zbog pobede i postignutih golova. Ušli smo u meč s jasnom željom da ostvarimo pobedu, borili smo se, dali sve od sebe, a rezultat je na kraju to i pokazao, da smo bolji i kvalitetniji od Velšana. Nadam se da ćemo nastaviti u istom tempu i u nastavku kvalifikacija i sada naši snovi uopšte nisu toliko daleko.

Sjajan pogodak u Bangoru postigao je i talentovani napadač Širokog Brijega Luka Menalo.

-Srećan sam zbog pobede i zbog mog gola. Ali sve zasluge treba da idu timu, jer igramo timski od prvog do poslednjeg minuta. Domaće smo nadigrali pre svega našom velikom borbom, jer nisu se nadali da ćemo tako igrati. Naše je da igramo borbeno i disciplinovano kao u Velsu, pa tako ni uspeh neće izostati – zaključio je Luka Menalo.

Mladi fudbaler tuzlanske Slobode Darko Todorović asistirao je Ameru Gojaku za rezultat 2:0

-Fenomenalna igra celog tima viđena je u Bangoru, sasvim zasluženo smo pobedili. Dokazali smo koliko smo jaka ekipa i ako se ovako nastavimo boriti za grb naše reprezentacije, daleko mošemo dogurati. Želeo bi čestitati svojim suigračima jer bukvalno dali su svoj maksimum od prvog do poslednjeg minuta za sjajan rezultat – rekao je Darko Todorović.

Sledeći kvalifikacioni susret “Zmajići” igraju u Zenici protiv Velsa naredne godine.

                                                                                                                                                                                Slavko Basara / Sportski žurnal