XS
SM
MD
LG

Nestorović, Janković, Jagodić, Marinović....

Mile Kovačević

Iako se očekivalo da danas fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dobije selektora, a nakon odlaska Mehmeda Bažadrevića, to se nije desilo. Komisija za izbor šefa A selekcije BiH, a činili su je Ivica Osim, Duško Bajević, Zvijezdan Misimović i Sead Kajtaz imala je dva kandidata.

Fudbalska legenda Ivica Osim bio je , logično za Amara, a preostala trojica za Mehu Kodru. Ovo i ne čudi kad se zna da su Bajević i Kajtaz prijatelji sa Kodrom. Uz njih je bio i Zvijezdan Misimović. Očekivali su oni da će taj predlog da prođe, ali su protiv njega bili predstavnici FS RS. Smatrali su da je Kodro u svom prvom selektorskom mandatu  vukao neke poteze protiv FS BiH i da nije poželjan na klupi. Predstavnici FS RS su  bili za Amara Osima. 

Neizborom Kodre  propala je ideja da se u stručnom štabu nađu Sergej Barbarez  i Emir Spahić. To je trojka koja je trebala preuzeti brigu o A selekciji, a priča se da iza njih stoji i jedan menadžer, donedavno blizak FS Srbije.

Nakon što nije prošao Kodro, predsjednik FS RS Mile Kovačević je izjavio da će sutra FS RS izaći sa listom mogućih kandidata za selektora. Kada je već počela ta licitacija mi smo se potrudili da ponudimo neka od imena. Na toj listi bi se mogli naći Darko Nestorović,Velimir Stojnić,  Branislav Tulić, Vlado Jagodić, Borče Sredojević ,Igor Janković, Zlatka Jelisavca, Slobodana Starčevića, te Vinko Marinović, aktuleni selektor mlade bh reprezentacije.

Do sutra će vjerovatno trajati nabrajanje potencjalnih kandidata, a mi ćemo ponoviti da je najbolji izbor u ovom trenutku Amar Osim . On ima i znanja i mudrosti , ali i potrebne hrabrosti da neke stvari oko selekcije bh prekine, te zavede red...