XS
SM
MD
LG

Lakrdije sudije u Istočnom Sarajevu

Odmah na početku treba reći da, u Istočnom Sarajevu, odavno  nije odigrana utakmica kakva je bila između Slavije i Zvijezde 09!!! Meč je završen triju mfom gostiju, rezultatom 3:4. Pobeda, čista, zaslužena...  Zvijezda 09 je verovatno ekipa koja je pokazala najviše u dosadašnajem šampionatu u Istočnom Sarajevu. Igrali su kvalitetno, dobro, borbeno i efikasno. Kaznili su sve greške domaće odbrane ,a bilo ih je... Naravno, to ne umanjuje trijumf Zvijezde 09.

Otišli su kući sa tri velika boda, sačuvali priključak za Rudar Prijedorom, a Slavija je nakon serije od 10 utakmica bez poraza ostala kratkih rukava. Prvo poluvreme domaći su bili izgubljeni. Napravili su dve kardinalne greške i dozvolili Zvijezedi 09 da ode na rezulatsku prednost od 0:2. Mnogi su tada pomislili da je meč završen, ali nisu i fudbaleri Slavije. Zaigrali su borbeno, snažno, i došli do golo va... Uspeli su smanjiti na 1:2, pa su primili, opet nakon greške (bespotreban faul) - evro gol. Zvijezda 09  ide na 1:3, a domaći ipak stižu od 3:3. Tada je odbranu gostiju demontirao Miljan Govedarica, sa dva odlična gola.

Opet je odbrana Slavije popustila i dozvolila  Zvijezdi 09 da povede sa 3:4. Strelac četvrtog gola za tim iz Etno sela Stanišić, Nikola Mazić, ostao je nakon ubacivanja iz slobodnog udarca potpuno sam i lako matirao Ivana Butorovića. Bio je to konačan rezultat susreta. Bodovi su zasluženo otišli sa Zvijezdom 09. Domaćinu je ostalo da žali za barem jednim bodom.

Akteri, svi sem sudije Dragana Žarića iz Kotor Varoša  i njegovih pomoćnika Davora Maksimovića i Milana Todorovia, obojica iz Doboja, zaslužuju visoke ocene. Delioci (ne)pravde su, najblaže rečeno, delovali pogubljeno. Odlukama kod procene prekršaja, ofsajda- delovali su pomalo čudno...Njihove odluke izazivali su gnev i domaćih igrača i navijača. Kod rezultata 0:1, Slavija je postigla pogodak. Izvedena je akcija, ubačenu loptu sa desne strane Nemanja Pušara je poslao u gol,a Žarić svirao prekršaj. Samo ga je on video!

Predstavnici Olimpika, koji su posmatrali utakmicu, jer imaju susret sa Zvijezdom 09 u Kupu Bosne i Hercegovine, samo  su se nasmijali na tu odluku. To je bila prva velika i neoprostiva greška Žarića. One o sitnim prekršajima nećemo nabrajati.

Drugi krupni propust, imao je kod isključenja kapitena Slavije, Nemanje Pušare. On je ušao u šesnasetrac Zvijezde 09 i u jednom kontaktu sa  protivničkim igračem je pao. Žarić mu je zbog navodnog simuliranja pokazao žuti karton. Bio je to drugi žuti  i Pušara je morao ranije u svlačionicu.

Svi na stadionu su odluku Žarića, da pokaže žuti karton,  ispratili smehom. Sve to je bilo kod rezultata 3:3 i velike ofanzive domaćeg tima. Išao je on i na četvrti gol.

Sa igračem manje, ipak, protiv odlične Zvijezde 09 nisu mogli. Primili su pogodak i gosti su stigli od 3:4. A, u samom finišu, novi cirkus Žarića... Jedan duel na korner liniji, daleko od gola Slavije, ali u šesnaest metara, on je okarakaterisao kao prekršaj za Zvijezdu 09. Izveli su gosti penal,a Ivan Butorović je zaustavio udarac Stanića. Lopta nije htela u gol. Da li na žalost sudije Žarića - ne znamo?!!

On je danas u Istočnom Sarajevu pokazao da nije dorastao ovakvim susretima. Njegove procene prekrašaja su veoma diskutabilne...Njegovi pomoćni cu su u nekoliko navrata mahali ofsajd i kada nije bio, ali nisu reagovali kada je bio...

Na svu sreću, ova sudijska trojka nije uspela da pokvari utakmicu. Gledaoci su videli okršaj pun želje za trijumfom sa obe strane, borben, efikasna, prepun ritma i tempa, svih 90 minuta...

Slavija se vraćala iz rezultatskog zaostatka,a Zvijezda silno tražila pobedu. Čestitke i jednima i drugima,a ljudima u FS RS ostaje da se zapitaju kakve su im sudije?? Ako nemaju boljih od ovih što su sudili u Istočnom Sarajevu ,crno se piše svima...

Žarić nije pomogao Zvijezdi 09, on je samo odmogao fudbalu ...

Slavija - Zviejzda 09


Slavija 3 : 4 Zvijezda 09
Kozara 1 : 0 Sloga
Željezničar Sport Team 1 : 5 Rudar Prijedor
Tekstilac Kort 3 : 1 Sloboda
Napredak 0 : 4 Drina
Podrinje 4 : 1 Sutjeska
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rudar Prijedor 15 10 4 1 34
2 Zvijezda 09 15 9 5 1 32
3 Drina 15 8 6 1 30
4 Tekstilac Kort 15 7 5 3 26
5 Slavija 15 7 5 3 26
6 Podrinje 15 7 2 6 23
7 Sloboda 15 6 0 9 18
8 Željezničar Sport Team 15 5 3 7 18
9 Sloga 15 2 5 8 11
10 Sutjeska 15 2 5 8 11
11 Kozara 15 2 4 9 10
12 Napredak 15 2 2 11 8