XS
SM
MD
LG

Amar prije svih

Moram biti iskren i reći da me jučerašnje nabrajanje kandidata, za bh fudbalskog selektora, od strane Mileta Kovačevića, predsednika Fudbalskog saveza Republike Srpske, dobro zabavila. Siguran sam i njega samog. Poslovično hladni  i odmereni Kovačević, juče je sebi dao oduška i malo se našalio sa bh fudbalskom javnošću.

Naravno, ja nemam apsolutno ništa protiv onog njegovog spiska želja, a  moram istaći da je to zaista njegov spisak. Niko u FSRS nije raspravljao o imenima kandidata za naslednika Mehmeda Baždarevića, nakon sednice Izvršnog odbora u Zenici. Možda će se javiti i reći da jeste, ali to jednostavno nije istina. To je Miletov spisak!

Moramo isto tako pohvaliti Kovačevića jer je bio inspirativan sa tim spiskom...Ako bismo ovo malo detaljnije pogledali, videli bi možda samo jednog ozbiljnog kandidata za selektora. To bi mogao biti sadašnji selektor mlade reprezentzacije, Vinko Marinović. On na pomenutom spisku figurira kao ozbiljan kandidat. O ostalima ne vredi trošiti reči, jer je nemoguće da se neko od njih nađe na klupi bh tima... Teško je očekivati i da bi Marinović tako lako napustio mladu selekciju i prešao u a tim. Zna on dobro sa kakvim se problemima bori i sada,a kakvi bi ga tek dočekali u seniorskom sastavu!?

Da ima iole ozbiljnosti u FS BiH, u ovim momentima,  selektor bi već trebao da je izabran. Jedan jedini pravi kandidat je Amar Osim. Ima sve što je potrebno za to mesto!!! Znanje, kvalitet, odgovornost, sportsku hrabrost, da ne kažemo drčnost ili pozitivni sportski bezobrazluk. Niko mu se ne bi mogao mešati u posao. Sigurno je i da bi  se u svlačionici znalo ko je gazda...Ima li u bh fudbalskim, trenerskim vodama u ovom momentu nekoga ko je sakupio više trofeja od Amara??? Ima li i sportske ličnosti koja je prihvatljivija i u Republici Srpskoj od Amara Osima??? Nema!!! Definitivno!!!! Njemu je samo otežavajuća okolnost što je sin Ivice Osima. Oni koji su se, do skora, krili iza leđa neponovljivog i harizmatičnog bivšeg selektora SFRJ i trenera Partizana, danas su mu okrenuli leđa. Valjda su zaključili da im on više ne treba,a sve su dobili zahvaljujući Švabi. Bili bi oni najrećniji da se Švabo skloni iz FS BiH i da onda oni mogu da vršljaju i rade šta hoće. A da bi ga pomerili iz FS BiH, najbolji put   je da onemoguće dolazak Amara Osima... samo se iskreno nadam da FSRS neće naleći na ove njhove radnje i pokušaje i da će svoje glasove za selektora dati jedinom mogućem,a to je Amar Osim.

Amar Osim