XS
SM
MD
LG

Ćejić preuzeo funkvciju

Goran Ćejić, dosadašnji rukovodilac upravljanjima sektorima Fudbalskog saveza Republike Srpske preuzeo je, kao vršilac dužnosti, funkciju generalnog sekretara entitetskog Saveza sa sedištem u Banjaluci, nakon što je dosadašnji prvi operativac Rodoljub Petković, koji je na poziciji “gen-seka” proveo 25 godina, otišao u zasluženu penziju.

-U poslu se, u suštini mnogo toga neće promeniti, a naziv funkcije je manje-više  nevažan, jer i jedna i druga zahtevaju veliki angažman i nema mnogo razlike. Nastojaću da opravdam ukazano poverenje i doprinesem progresivnosti i unapređenja našeg Saveza. Mom prethodniku gospodinu Petkoviću želim sve najbolje u daljem životu i on i dalje ostaje deo naše fudbalske porodice – istakao je Goran Ćejić koji će u narednih šest meseci biti generalni sekretar sa prefiksom v.d.

Goran Ćejić je rođen 20. avgusta 1975. godine u Banjaluci, gde je završio osnovnu i srednju školu, a diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, govori engleski jezik. Otac je jednog deteta.

U Fudbalskom savezu Republike Srpske profesionalno radi već 17 godina. Obavljao je poslove sekretara takmičenja Prve i Drugih liga, sekretara reprezentativnih selekcija. U poslednje tri godine je Rukovodilac upravljanja sektorima Administrativnog sekretarijata FSRS, odakle je i “prekomandovan” na poziciju generalnog sekretara. Učestvovao je u radu stalnih komisija FSRS i FS BiH, redovni je predavač na seminarima delegata svih stepena takmičenja, kao i seminarima registracionih i entitetskih saveza.

Fudbalsku igračku karijeru je počeo u  Fudbalskom klubu Naprijed sa deset godina, gde je prošao sve selekcije kroz dvanaest godina aktivnog igranja. Potom  je petnaest godina obavljao dužnost fudbalskog sudije. Sudio je od najnižeg ranga do Premijer lige BiH. Po prestanku sudijske karijere stekao je zvanje Saveznog instruktoora suđenja. Trenutno obavlja dužnost delegata na Premijer ligi BiH.  Poseduje trenersku UEFA „C“ licencu.

Goran Ćejić je u četvrt veka postojanja Fudbalskog saveza Republike Srpske drugi generalni sekretar, jer je od osnivanja 5. septembra 1992. godine do 16. novembra 2017. godine tu funkciju obavljao pomenuti Rodoljub Petković, koji je ujedno bio i “mentor” svom nasledniku.

Goran Ćejić