XS
SM
MD
LG

Pobeda Spartaka za treću poziciju!

Fudbaleri Spartaka savladali su ekipu Borca u utakmici 17. kola Super lige i time se popeli na treće mesto. Meč je protekao u izuzetno nervoznoj atmosferi  u kojoj su gosti meč završli sa dva igrača manje pošto je u finišu prvog dela sudija u svlačionicu poslao Jovanovića i Dupovca zbog nesportskog ponašanja.

Foto: FK Spartak

Subotičani su sa velikom željom ušli u meč jer im je pobeda omogućavala visoku poziciju na tabeli. Iako su bili opterećeni kadrovskim problemima zbog izostajanja pojedinih igrača zbog parnih kartona, subotičani su krenuli agresivno i napadački. Prvu priliku imali su domaći u 14. minutu kada je Torbica izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane a Čečarić za malo zakasnio. Pet minuta kasnije Savković je bio u odličnom prodoru, zaustavljen je u kaznenom prostoru, ali po odluci sudije Ilića utakmica je nastavljena. Pokušao je kapiten Vladimir Torbic ada iznenadi golmana Bajića u 23. minutu iz slobodnog udarca iskosa sa leve starne, ali iskusni čuvar mreže čačana sigurno je odreagovao.

Gosti su na veliko iznenađenje publike poveli u 27. minutu iz do tada jedine ozbiljnije prilike. Sam ispred golmana Ostojića našao se Jovanović kome nije bilo teško da loptu pošalje u mrežu za veliku radost igrača u crveno-belim dresovima. Par minuta kasnije dobar pokušaj Glavčića iz slobodnog udarca i još bolja reakcija golmana Bajića. Najbolju priliku subotičani su imali u 39. minutu kada je Stojković uposlio Savkovića koji sa pet metara prebacuje ceo gol.

Trenutak koji je obeležio utakmicu desio se u 41. minutu kada je nad Čečarićem napravljen prekršaj za najstrožu kaznu. Usledili su brojni protesti fudbalera Borca a najgore su prošli Jovanović Lazar i Dupovac Amer kojima je sudija Ilić pokazao put u svlačionicu. Pet minuta je trajala gužva oko izvođenja najstrože kazne da bi na kraju golman Bajić ipak stao u gol. Savković koristi najstrožu kaznu za poravnanje rezultata, 1:1 u 45+2 minutu.

Igrači Borca su kasnili sa izlaskom na teren u nastavku susreta a svoj revolt prema sudiji pokazali su performansom na terenu, svi igrači su seli na travu i okrenuli leđa prema protivničkim igračima. Nakon dva minuta su ustali i nastavili igru. Opstrukciju igre su nastavili da pokazuju na terenu. Golman Bajić bi kod svakog ispucavanja loptu slao u gol aut, van stadiona.

Foto: FK Spartak

Spartak je dva igrača viška iskoristio u 54. minutu kada je Torbica sa 16 metara loptu poslao u mrežu za rezultatski preokret od 2:1. Igra se preselila na polovinu Borca koji sa dva igrača manje nisu mogli da ugroze gol subotičana. Nakon brojnih propuštenih prilika Spartak je do trećeg gola i konačnog rezultata došao iz novog penala koji je u 85. minutu realizovao Radovanović.

Spartak Ždrepčeva krv – Borac 3:1 (1:1)

Gradski stadion u Subotici. Sudija: Ilić Milan. Gledalaca: oko 500. Strelci: 0:1 Jovanović (27.), 1:1 Savković – penal (45.), 2:1 Torbica (54.), 3:1 Radanović – penal (85.) Crveni Karton: Jovanović Lazar i Dupovac Amer (41.) – obojica nesportsko ponašanje.

Spartak: Ostojić Miloš, Pantić Marko (46. Šormaz), Radovanović Aleksandar, Ćalasan Nemanja, Stojković Aranđel, Hajdin Stefan, Torbica Vladimir, Glavčić Nemanja, Savković Mile (82. Vukčević), Abaz Emil (67. Dunđerski), Čečarić Bojan.

Borac: Bajić Vladimir, Marković Miloš (77. Bogićević), Obradović Lazar, Marinković Marko, Dupovac Amer, Čađenović Jovan, Propadalo Pavle (45. Otašević), Filipović Saša, Stamenić Uroš (61. Sajčić), Jovanović Lazar, Lima Cruz Mateus.