XS
SM
MD
LG

Sve u znaku jubileja

Prvom sednicom žirija u prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske u Banjaluci zvanično je počela akcija “Dan fudbala” Republi ke Srpske koja će biti krunisana završnom manifestacijom u hotelu “Bosna” krajem januara iduće godine, kada će da budu proglađeni najbo lji i najsperspektiviji fudbaler, najbolji sudija, fudbalski radnik i trener.

Pod predsedavanjem Tome Marića žiri je razmatrao i analizirao rezultate u godini na izmaku, a na narednoj sednici koja je zakazana za utorak, 5. decembar u dvanaest časova biće saopštenja i imena kandidata za prestižne nagrade koje će po sedmi out biti dodeljene u sklo pu akcije koju organizuje Vlada Republike Srpske, tačnije Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Sportski žurnal i Fudbalski savez Republike Srpske.

-Pred nama je jako ozbiljan i zahtevan posao, ne sumnjam da će da bude odrađen na najbolji način, jer samim izborom članova ži rija napravili smo poverenje prema javnosti, a naša manifestacija iz godine u godinu osvaja nove svetske meridijane. Pose bno moramo da budemo svesni činjenice da je ova manifestacija završna, s kojom zatvaramo slavljenički krug četvrt veka postojanja Republike Srpske i njenog sporta, fudbala, a ako se sećate, posle Svetog Stefana prošle godine naša akcija je bila prva kojom su počele svečanosti 25. rođendana otadžbine, sporta i fudbala – istakao je Tomo Marić, predsednik žirija “Dana fudbala”.

Sednici je prisustvovao i vršilac dužnosti generalnog sekretara FSRS Goran Ćejić, koji je pozdravio rad žirija.

-Hteo sam da sugerišem da obratite posebnu pažnju na činjenicu da ove godine slavimo jubilej i da će u januaru da bude udaren poseban pečat u sedmom izdanju akcije na koju smo svi ponosni. Fudbalski savez Republike Srpske stoji vam na raspolaganju 24 časa, non-stop i tu smo sa ciljem da sve to u januaru bude na još mnogo višem nivou nego prethodnih godina. Želim vam uspe šan rad i puno sreće, a za sve ono što imate potrebe da se konsolidujete slobodno možete da se obratite – rekao je Goran Ćejić.

Rodoljub Petković koji je 25 godina, tačnije od osnivanja Saveza, obavljao funkciju generalnog sekretara FSRS prisetio se početaka manifestacije “Dan fudbala”:

-Od ideje do realizacije  iste bilo je potrebno svega tri ili četiri dana, kao i 1992. godine kada je malo ko verovao u priču zvanu Fudba lski savez, i ovaj put je bilo skepticizma. Međutim, pobedili smo sve “neverne Tome”, i kada samo osnivali Savez i sada kada smo pokre nuli akciju koja svakog januara region diže na noge. Imamo neku posebnost koja nas odlikuje i na koju smo posebni. Ujedno daje nam i obavezu da ne smemo da stagniramo, već progresivnim koracima grabimo napred. Ovim putem, s obzirom da sam završio svoj profesionalni put u Savezu, želim svima da vam se zahvalim na korektnosti i saradnji za sve minule godine i nadam se da ćemo i ove godine biti istinski centar fudbala u ovom delu Evrope.

Uz zaključak da nema mestu sebičnosti, počeo je prvi sastanak žirija koji je trajao dva ipo časa, a u kojem su članovi ovog tela preliminarno, na osnovu usvojenog Pravilnika i liste dosada nagrađenih predložili šire spiskove kandidata koji će biti redukovani na sednici zakazanoj za 5. decembar na istom mestu. Pored redovnih nagrada, te nagrade za životno delo “Doktor Milan Jelić” i internacionalne Zlatne povelje “Miljan Miljanić” biće dodeljene i posebne specijalne nagrade Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Sastanak u Sarajevu

Rodoljub Petković je upoznao članove žirija da će delegacija Fudbalskog saveza Republike Srpske biti na skupu regionalnih saveza u Sarajevu, 29. i 30. novembra, kada u posetu Fudbalskom savezu BiH dolazi predsednik UEFA Aleksandar Čeferin.

-Imaćemo priliku da razgovaramo sa čelnicima svih nacionalnih saveza koji su nastali raspadom bivše Jugoslavije i tom prilikom ih pozovemo na našu svetkovinu čiji termin ćemo da odredimo kada uskladimo sve sa obavezama FS BiH, ali i saveza iz regiona. Iskoristićemo i priliku da pozovemo i predsednika UEFA Aleksandra Čeferina da bude gost Banjaluke – istakao je Rodoljub Petković.

Članovi žirija