XS
SM
MD
LG

Leotar savladao Slaviju i plasirao se u novo polufinale Kupa Republike Srpske

Foto/ Trebinjelive

Fudbaleri Leotara plasirali su se drugu godinu uzastopno u polufinale Kupa Republike Srpske.

Nakon što su prošle godine postali prvi drugoligaš ikada u finalu najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Republici Srpskoj, i ove godine su na pragu da to urade isto.

U posljednjem meču četvrtfinala Trebinjci su danas na svojim Policama savladali Slaviju sa 3:1, u meču u kojem je Slavija nastupila bez najboljeg igrača Prve lige Republike Srpske, Miljana Govedarice, te Uroša Veljovića, kapitena Nemanje Pušare, povrijeđenih Nikole Popovca i Aleksandra Pušare, a na klupi je ostao i standardni čuvare mreže, Ivan Butorović.

Poveli su već u šestoj minuti meča. Pogodio je Mićo Janjić. Sve do 38. minute bio je taj rezultat, a onda je pogodio Lazar Zečević i tako duplirao prednost prvog šampiona Bosne i Hercegovine.

UZvratila je Slavija četiri minute kasnije. Strijelac je bio Nemanja Stojanović, a pobjedu domaćina ovjerio je Nikola Medan u 58. minutu meča.

Podsjećamo, ranije su se u polufinale plasirali Radnik, Krupa i Alfa Modriča, pa će tako u polfuinalu biti dva premijerligaša i dva drugoligaša Republike Srpske.

LEOTAR - SLAVIJA 3:1 (2:1)
Stadion Police
Gledalaca: 50
Sudija: Danijel Pajić (Bijeljina)
Strijelci: 1:0 Janjić 6, 2:0 Zečević 38, 2:1 Stojanović 42, 3:1 Medan 58
Žuti kartoni: Vučić, Prelo (Leotar), Ajdinović, Berjan (Slavija) 

Leotar: Perišić, Ljubibratić, Vučić, Janjić, Ramić, Zečević (od 88. Brković), Medan (od 80. Spaić), Begenišić, Ristić, Prelo (od 76, Kovačević), Todorović  Trener: Rajko Mičeta

Slavija: Nedžibović (od 46. Butorović), Cicović, Milenković, Stojanović, Berjan (od 60. Babić), Ajdinović (od 65. Tanaka), Marković, Prutina, Hasković, Antić, Popović  Trener: Dragan Radović