XS
SM
MD
LG

Borac ostaje deo mene

Došao je sa dobrim namerama i željom da pomogne svom Borcu, pokušao da radi u teškim uslovima, ali na kraju je, ipak, morao da završi misiju na klupi banjalučkog premijerligaša posle nešto manje od tri meseca. Zoran Milinković se juče pozdravio s aprijateljima, sada već bivšim saradnicima, igračima, zaiskrila je i poneka suza u oku, oteo se uzdah…

-Eh, moja Banjaluko, lepa si, i dalje te volim i rado ću da dolazim da te vidim i posetim prijatelje. Ostaje žal što nismo uspeli u svojim namerama – tužnim glasom rekao je Zoran Milinković trener koji je u poslednje dve decenije imao najveći rejting na klupi Borca od svih prethodnika.

Nije se dalo. Splet nesrećnih okolnosti, poduprti negativnom energijom prouzrokovali su sporazumni raskid ugovora izmežu kluba i Milinkovića, s njim je zajedno put Beograda juče krenuo i pomoćni trener Zoran Lončar.

-Velika mi je čast bila da budem trener mog Borca, u kojem sam svojevremeno igrao, u najtežem periodu. To je četvrti klub u kojem sam bio igrač i trener, a taj podatak dovoljno govori dosta toga. Zahvalio bih se na saradnji igračima, stručnom štabu i rukovodstvo kluba, a posebno potpredsedniku Vici Zeljkoviću i poželeo bih im svaku sreću i sve najbolje u daljem periodu i radu kluba. Mene su na ulicama Banjaluke pozdravljali sa rečima „Aj' Borac“, a i ja isto to mogu da kažem, sada kada odlazim iz Banjaluke, ali klub i ovaj Grad i dalje nosim u srcu – rekao je Milinković.

Gde nema rezultata teško je raditi, svestan je toga i Zoran Milinković koji je pokušao iz utakmice u utakmicu da podigne nivo igre, ali sve je nekako išlo sporo i tromo.

-Zamera nam se na lošim rezultatima, a oni su onakvi kakva je i vrednost ekipe. To je sredina tabele. Dva i po meseca rada je kratak period u fudbalskom životu da bi neko na prečac dono sio bilo kakve zaključke i imao jasnu sliku. Ostvario sa, se kao trener, imam bogatu karijeru, sve što sam hteo da uradim u Borcu popločano je dobrim namerama. Neki ljudi su to razumeli, drugi nisu, ali to je sve fudbal i život i svestan sam toga – dodao je Zoran Milinković.

Doveden je kraje avgusta kao trener koji treba da unese neki novi fudbalski duh na Gradski stadion, agi lna uprava kluba imala je i projekat evropskog Borca, ali sve je ostalo samo na pokušaju.

-Nadam se da će se Borac izdići iznad trenutne situacije i da će postati klub kakav svi žele, evroposkog rejtinga, jer Banjaluka kao Grad zaslužuje tako nešto. Ja ću sada malo da se  odmo rim,  a onda idu novi trenerski izazovi – rekao je na kraju Zoran Milinković koji je dodao da se nima lo nije pokajao što je odmah na početku rada u Borcu odbio finansijski mnogo primamljiviju ponudu grčke Larise.

S. Basara

Zoran Milinković


Čelik 1 : 0 Vitez
Zrinjski 3 : 2 GOŠK
Sloboda 2 : 0 Mladost
Krupa 2 : 4 Željezničar
Radnik 3 : 0 Borac
Široki Brijeg 2 : 1 Sarajevo
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Željezničar 19 14 2 3 44
2 Zrinjski 19 14 1 4 43
3 Široki Brijeg 19 12 2 5 38
4 Sarajevo 19 11 2 6 35
5 Krupa 19 8 7 4 31
6 Radnik 19 8 3 8 27
7 Mladost 19 6 7 6 25
8 Borac 19 7 3 9 24
9 Sloboda 19 5 4 10 19
10 GOŠK 19 5 2 12 17
11 Čelik 19 4 1 14 13
12 Vitez 19 1 4 14 7