XS
SM
MD
LG

Krupa na pragu polufinala

Fudbaleri Krupe ozbiljno su shvatili utakmicu u Prijedoru protiv lidera Prve lige Republike Srpske u četvrtfinalu Kupa BiH i zabeležili su ubedljivu pobedu (3:0) kojom su otvorili vrata istorijskog plasmana u polufinale i zimovanje u masovnijem takmičenju. Revanš u Krupi na Vrbasu 29. novembra po svemu sudeći biće samo formalnost, a već posle jedanaest minuta igre Krupljani su imali vođstvo od 2:0 i kasnije je sve bilo mnogo lakše.

Trener Slobodan Starčević nije kalkulisao, na teren Gradskog stadiona u Prijedoru izveo je najjači sastav što je pokazalo da ni u kom slučaju nije želeo da rizikuje. Krupa ima veliku šansu da putem Kup takmičenja izbori i palsman na međunarodnu fudbalsku scenu što bi bila nagrada za sve uloženo do sada, odnosno neverovatan entuzijazam koji je vidljiv u kanjonu Vrbasa.

-Ostvarili smo ubedljivu pobedu, jednom nogom smo u polufinalu, i drugom smo zakoračili ka velikom rezultatu. Videćemo rasplet u ostalim susretima, ko će proći u među četiri najbolja kluba u Kupu, ali bez obzira imamo određenu ulogu favorita i nosićemo je uspravno. Što se utakmice u Prijedoru tiče na vreme smo postigli dva gola, otvorili protivnika, mogli smo da ostvarimo i ubedljiviji trijumf, ali i ovako je dobro. Zadovoljni smo što ćemo u revanšu na našem terenu imati olakšan posao. Čestitam mojim igračima na prikazanoj igri – istakao je šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević.

Stefan Savić, Lazar Marjanović i Stefan Barić bili su strelci protiv “rudara”, što pokazuje da Krupa ima raznovrstnost u napadu i veliki izbor igrača koji mogu da ugroze protivnički gol.

-Nas ove jeseni krasi dopadljiva i efikasna igra, možemo da budemo zadovoljni odnosom igrača prema obavezama na terenu i nadamo se da ćemo finiš ove produžene polusezone odigrati u istom, visokom ritmu, kvalitetno i ubojito. Sada nas očekuje gostovanje u prvenstvu kod Čeli ka u Zenici gde imamo velike ambicije, želimo da ostvarimo još jedan trijumf i približimo se plasmanu u Ligu za prvaka. Naša lepa fudbalska priča traje i želimo da je nastavimo i na Bili nom polju, a posle toga sledi revanš meč sa Rudar Prijedorom na domaćem terenu, pa domaći nstvo GOŠK-u i na kraju gsotovanje u Doboju kod Kaknja. Nastojaćemo da ostvarimo što bolji bodovni skor u prvenstvu – rekao je Slobodan Starčević.

Lazar Marjanović je u Kupu nastavio da pogađa mreže, bio je strelac i u osmini finala Kupa BiH protiv Borca na Gradskom stadionu.

-Dobro je da smo pobedili i sada u potpunosti možemo da se posvetimo prvenstvenim susreti ma. Revanš protiv Prijedorčana biće samo formalnost, a u prvenstvu hoćemo da zadržimo petu poziciju, a ako nam se ukaže prilika da skočimo i koji stepenik više. Verujem da ćemo i u Zenici biti na visini zadatka – optimističan je Lazar Marjanović.

                                                                                                                                       S. Basara

Kup Republike Srpske

Fudbaleri Krupe ozbiljno su shvatili takmičenje i u kupu Republike Srpske, izborili su plasman u polufinale u kojem će još igrati premijerligaš i branilac trofeja bijeljinski Radnik, te drugoligaši Alfa Modriča i trebinjski Leotar, nekadašnji šampioni Premijer lige BiH.

-Želimo da se maksimalno posvetimo i Kupu Republike Srpske, hoćemo pobednički pehar koji nam nedostaje u trofejnoj sali tako da ćemo do kraja maksimalno ozbiljno i odgovorno igrati i ovo takmičenje koje za nas ima veliko značenje. Pre tri godine smo igrali u finalu, ali je tada od nas bio upravo Rudar Prijedor – istakao je Slobodan Starčević.