XS
SM
MD
LG

Srbija rutinski protiv Austrije

Košarkaši Srbije sigurno su savladali selekciju Austrije sa 85:64 (17:12, 27:17, 15:13, 26:22) u 1. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Foto: fiba.com

Bez igrača iz NBA i Evrolige tim Aleksandra Đorđevića nije imao težak posao protiv Austrijanaca, a šansu su dobili i neki debitanti. Od samog starta Srbija je kontrolisala igru, povela je sa 9:0 i to samo povećavala. Pred kraj prvog poluvremena razlika ja bila i +21, da bi gosti smanjili na -11, ali ubrzo su „orlovi“ pokazali klasu i vratili na +20. U zadnjoj četvrtini rutinski je domaćin priveo utakmicu kraju, a zadnje na utakmice i prve poene za reprezentaciju postigao je Aleksa Radanov. Pored njega prve poene za Srbiju zabilježili su Đoković, Todorović, Peno, a najefikasniji su bili Paunić sa 16, Simonović i Raduljica po poen manje. Na drugoj strani Mahalbasić je imao 15 poena, a Šrener 11.

Prije utakmice uručen je dres Vladimiru Štimcu, koji se oprostio od reprezentacije, a odigrao je  preko 100 mečeva, pored njega na meču je bio i Novak Đoković. Naredni meč košarkaši Srbije igraju u ponedeljak od 20h u hali „Aleksandar Nikolić“ protiv Gruzije.