XS
SM
MD
LG

Marjanović i Pantić trijumfalno sa Megdana

Na Megdanu  u Novom Sadu, najvećem  MMA i K1 turniru  u regionu, koji je održan sinoć u Velikoj hali novosadskog Spensa, učestvovali su  i borci iz Republike Srpske, članovi KBS „Hektor“ iz Lataša – Denis Marjanović i Čedo Pantić.

foto: facebook stranica KBS "Hektor", Laktaši

Čedo Pantić je u kategoriji Megdan  K1-fight, u borbi sa Srbijancem Ognjenom Raukovićem, odradio dobar i tvrd meč. S obzirom da je trijumfom nad Raukovićem Pantić ubilježio svoju drugu pobjedu na Megdanu, sljedeći meč će mu biti za pojas. U meču Megdan K1-belt fight Denis Marjanović je savladao Ukrajinca Maxima Soroka, prekidom već u prvim sekundama meča i kao šampion  Megdana, vraća se u Banju Luku.

foto: facebook stranica KBS "Hektor", Laktaši

- Čedo Pantić je bio prvi predstavnik „Hektora“  i odradio je dobar i jako tvrd meč. Moje mišljenje je da su Čedo i Ognjen odradili najbolji meč na Megdanu, jer su pokazali sve čari K1 sporta. Čista pobjeda Čede i druga za redom otkad je ustanovljena ova borilačka  revija,  znači da će sljedeći meč biti za pojas, odnosno za  titulu šampiona Megdana. Glavni meč za nas je bio onaj između Denisa Marjanovića i Ukrajinca Soroka.  Prvobitno je Marjanović trebao da se bori sa  Igorom Emkićem, Ukrajinac je ušao kao zamjena.  Soroka se nije  pokazao kao dostojan zamjenik za Igora i Denis ga pobjeđuje prekidom već u prvim sekundama meča. S obzirom da je ovo bio meč za šampiona, još jedan pojas stiže u Banju Luku.  Ponosan sam  na sve svoje  momke, jer uvijek ostavljaju srce u ringu i zato i jesmo tu gdje nam je i mjesto. Ovim putem želim da se zahvalim svim našim sponzorima koji nam pomažu, prate i uvijek vjeruju u nas, bez obzira da li pobijedili ili izgubili, kao i našim navijačima koji su došli autobusima i automobilima u  Novi Sad  da nas bodre, - kazao je Predrag Stanković, trener  KBS „Hektor“ iz Lataša.

Podršku borcima KBS „Hektor“ iz Lataša pružilo je oko 200 navijača iz Republike Srpske.

foto: facebook stranica KBS "Hektor", Laktaši

- Interesovanje za Megdan je bilo veliko, svi su bili nestrpljivi da na jednom mjestu vide najznačajnija imena iz svijeta kik-boksa, ali prije svega da bodre Marjanovića i Pantića na putu do titule, tako da smo u saradnji sa Predragom Stankovićem odlučili da organizujemo odlazak navijača u Novi Sad. Tri autobusa naših navijača su krenula put Novog Sada: prvi iz Banje Luke, drugi autobus iz Modriče, a treći, sa podrškom sa  istoka Republike, iz Milića, tako da je dobar dio Republike Srpske bio sinoć u Spensu  i s ponosom dočekao pobjede naših boraca, Marjanovića i Pantića, - kazao je Stefan Milić, jedan od organizatora odlaska navijača na Megdan u  Novi Sad.

foto: facebook stranica KBS "Hektor", Laktaši

Megdan je prvi put održan u aprilu  2017. godine i bio je jedna od najuspješnijih manifestacija ovog karaktera, ne samo u Srbiji, već i u okruženju. Organizator ovog turnira je Aleksa Balašević, u saradnji sa gradom Novim Sadom i Ministarstvom spoljnih poslova, a počasni gosti  na ovoj borilačkoj  MMA reviji pod sloganom "Megdan - tamo gde mu je mesto“ bili su  legenda borilačkih sportova i bivši kik-bokser iz Holandije Peter Aerts, kao i olimpijski šampion iz Rija u rvanju Davor Štefanek.