XS
SM
MD
LG

Vaterpolisti Borca oslabljeni pokazali karakter

Vaterpolisti Borca su prošlog vikenda nastupili na turniru u Sarajevu, gdje su odmjerili snage sa ekipama Akademije B iz Sarajeva i Jadrana iz Neuma. Dan prije polaska u Sarajevo dva prvotimca, koja su nosioci igre, morala su da otkažu nastupe zbog povrede i prehlade, pa su crveno-plavi oslabljeni krenuli put Sarajeva.

Prvog dana vaterpolisti nisu pokazali svoj puni potencijal. Vaterpolisti Neuma su slavili rezultatom 12:7, dok je utakmica Borac – Akademija B završila rezultatom 6:6. U obje utakmice bilo je vidljivo da vaterpolistima Borca nedostaje treninga na bazenu, koji VK Borac trenutno koristi samo vikendom jer su svi drugi večernji termini radnim danima zauzeti.

Drugog dana u bazenu na Otoci u Sarajevu druga priča. U prvoj utakmici dana vaterpolisti Borca su pobijedili Jadrana iz Neuma rezultatom 10:4, dok je sarajevska Akademija B poražena rezultatom 8:6.

Kadeti VK Borac su odigrali dvije utakmice sa PVK Akademijom B; u jednoj su slavili rezultatom 13:4, dok je druga završena rezultatom 5:5.

– Zadovoljan sam prikazanim u Sarajevu, budući da smo nastupili oslabljeni, ali je to otvorilo prostora drugim igračima da se dokažu, koji su opravdali očekivanja. VK Borac trenira u jako teškim uslovima, te se najviše grešaka dešava upravo u tranziciji igre, što se ispravlja boljim uslovima treniranja tj. mogućnosti korištenja vaterpolo igrališta, a ne samo plivačkih pruga – rekao je trener Davor Josipović za naš portal.

Pored sportskog dijela u kojem su snage odmjerila tri kluba iz BiH koji rade u jako teškim uslovima i bore se za opstanak sporta i kluba kako u svom gradu tako i u BiH, predstavnici ovih klubova su održali sastanak o trenutnom stanju u vaterpolu u BiH. Sva tri kluba su se složila da je vaterpolo u BiH u katastrofalnom stanju, te da je interes sva tri kluba napredak vaterpola na svim nivoima.

(borac-sport, foto: VK Borac)